Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

McDonald´s - informace o tématu

Řetězec McDonald's po bojkotech odkoupí zpět franšízové pobočky v Izraeli

Ozvěny války v Gaze. McDonald´s po bojkotu odkoupí zpět franšízové pobočky v Izraeli

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald's odkoupí zpět všechny franšízové pobočky v Izraeli. Reaguje na bojkoty vyvolané válkou mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás. Firma to uvedla ve čtvrtek na svém webu.

Přečíst článek
Hranolky u McDonald´s v Japonsku začaly být nedostatkovým zbožím

Přelom na scéně rychlého občerstvení. McDonald's otvírá odpolední kavárny s novou značkou

Přečíst článek

Už nikdy do McDonald´s? V Praze otevřeli novou burgrárnu, mají i lanýžové hranolky

Přečíst článek
McDonald's, ilustrační foto

Big Mac index: Česká koruna je podhodnocená k dolaru o 16 procent

Česká koruna byla podle indexu Big Mac ke konci letošního ledna podhodnocená vůči dolaru o téměř 16 procent. V USA stál jeden Big Mac 5,36 dolaru, zatímco v Česku 99 korun, což podle aktuálního kurzu kolem 22 CZK/USD ale odpovídá 4,5 dolaru. Směnný kurz by tak měl být kolem 18,50 CZK/USD. S poukazem na data indexu to řekl analytik Purple Trading Petr Lajsek. Loni v létě byla podle žebříčku česká koruna vůči dolaru podhodnocena o téměř 23 procent, od té doby začala výrazně posilovat, zatímco dolar oslaboval.

Přečíst článek
Restaurace rychlého občerstvení na Ukrajině

Štědrovečerní zázrak? McDonald's ve zničené Buči znovu servíruje Big Mac

Obnovení restaurace firma označuje za symbolické. Fungovat bude od 9 ráno do 9 večer. Během leteckého náletu však bude zavřeno.

Přečíst článek
Provozovna McDonald´s v americkém Pittsburghu.

McDonald´s kvůli inflaci zvýšil ceny, poklesu tržeb to nezabránilo

Americkému provozovateli restaurací rychlého občerstvení McDonald's ve třetím čtvrtletí klesl čistý zisk o osm procent na 1,98 miliardy dolarů (zhruba 48,4 miliardy korun). Celkové tržby klesly o pět procent, přičemž záchranou pro období od července do září se staly alespoň tržby provozoven otevřených minimálně rok, které stouply o 9,5 procenta. Jejich růst tak překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali pouze na 5,8 procenta.

Přečíst článek
McDonald´s, McCafé

McDonald’s poprvé od krize zdražil v Británii cheeseburger. Pořád je levnější než v Česku

Poprvé za 14 let od globální krize započaté v roce 2008 zdražila světová jednička v rychlém občerstvení McDonald’s své cheeseburgery v Británii. Kvůli neúprosnému růstu nákladů, zejména energií, jeho cena stoupla o celou pětinu, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
McDonald´s

Coca-Cola i McDonald´s hlásí pokles zisku o desítky procent. I kvůli odchodu z Ruska

Potravinářské giganty McDonald´s a Coca-Cola sice oznámily nad očekávání dobré výsledky za druhé čtvrtletí, obě společnosti se ale potýkaly s poklesem zisku, a to o desítky procent. Důvod? Inflace a růst nákladů, do kterých zejména McDonald´s započítal 1,2 miliardy dolarů kvůli svému odchodu z ruského trhu.

Přečíst článek
Řetězec Vkusno a točka (Chutně a tečka), který v Rusku nahradil západní McDonald´s

Nový ruský „McDonald´s“ má problém: Nedostatek hranolek

S velkou slávou nahradil nový řetězec Vkusno & tochka (Vkusně a tečka) pobočky amerického McDonald´s, který se z Ruska stejně jako stovky dalších firem stáhnul kvůli Putinově invazi na Ukrajinu. Jenže jen pár týdnů po přejmenování provozoven a převzetí novým majitelem má síť občerstvení zásadní problém. Tím je nedostatek brambor pro výrobu základní položky menu, hranolek, neboť dosavadní zahraniční partneři McDonaldu je odmítají do Ruska dovážet, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Vladimir Putin

Protiruské sankce: Od koho a proti komu a čemu? Podívejte se na jejich přehled

Evropská unie na svém mimořádném summitu na začátku června přijala již šestý balík protiruských sankcí jako odvetu za vpád Moskvy na Ukrajinu. Klíčovou otázkou bylo embargo na ruskou ropu, z jejíhož prodeje Kreml výrazně financuje agresi vůči Ukrajině. Jak vypadají dosavadní sankce? Podívejte se na jejich přehled včetně ruské reakce, jak jej sestavila BBC a server newstream.cz.

Přečíst článek
McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

McDonald´s v Rusku zůstane, ale pod jiným jménem. Síť občerstvení prodá současnému provozovateli

Americký řetězec fastfoodů McDonald's prodá svůj byznys v Rusku současnému provozovateli a držiteli provozní licence Alexandru Govorovi. Největší prodejce hamburgerů na světě uvedl, že firma pak bude v Rusku působit pod jiným názvem.

Přečíst článek
McDonald´s v ruském Pskově

Symbol globalizace McDonald´s odepíše miliardu dolarů. Prodá aktivity v Rusku

Po více než třech desetiletích v Rusku McDonald's – ikona amerického životního stylu a kapitalismu – prodává svůj ruský byznys a úplně opustí nejrozlehlejší zemi světa. Krok souvisí s ruskou invazí na Ukrajinu a protiruskými sankcemi znamenajícími mimo jiné odchod desítek nadnárodních firem z Ruska. Nebude to ale zadarmo – v důsledku toho firma zaznamená odpis aktiv ve výši 1,2 až 1,4 miliardy dolarů (28,6 až 33,4 miliardy korun), uvedl McDonald´s v prohlášení pro své ruské partnery.

Přečíst článek
Beyond Meat vyrábí například burgery, pro KFC nyní dodal zkušební várku rostlinného kuřete.

Ideální buger z „mekáče“ podle miliardáře? Maso v něm nehledejte

Americký miliardář Carl Icahn zesiluje tlak na vedení McDonald´s kvůli masu. Investor kvůli svojí vizi udržitelného fastfoodového řetězce rovněž chce vyměnit dva vysoce postavené manažery, upozornil server agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký prezident Joe Biden dnes schválil nový balík vojenské pomoci pro Ruskem napadenou Ukrajinu v hodnotě 400 milionů dolarů (9️⃣,2️⃣ miliardy korun), informovala agentura Reuters. Podle serveru Politico zahrnuje zbraně a munici, které již jsou v amerických zásobách, na Ukrajinu se tedy dostanou výrazně rychleji.
Americký dolar dnes na devizových trzích 📈 posiluje po zprávě o květnovém vývoji spotřebitelské nálady ve Spojených státech. Je přitom na cestě k prvnímu týdennímu zisku po dvou týdnech poklesu po sobě. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 18:30 středoevropského letního času přidával asi 0,1 procenta na 105,32 bodu.
Německá 👮 policie dnes zasahovala proti demonstrantům, kteří se snažili proniknout do továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla v obci Grünheide u Berlína. Podle organizátorů se do dnešních protestů zapojilo kolem 800 lidí, informovala agentura Reuters. 
Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur (téměř 2️⃣ miliardy korun) je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings. 
Valné shromáždění OSN 👍 přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace. Schválený návrh uvádí, že je k tomu připravená, a vyzývá Radu bezpečnosti OSN, aby návrh v tomto směru schválila. Minulý měsíc takový postup v Radě bezpečnosti vetovaly Spojené státy.
Federální odvolací soud ve Washingtonu dnes  potvrdil čtyřměsíční trest vězení pro Stevea Bannona, který bývalý poradce prezidenta Donalda Trumpa dostal v roce 2022 za neuposlechnutí obsílky od Kongresu. Bannon odmítl vypovídat před kongresmany, kteří vyšetřovali vpád Trumpových příznivců do Kapitolu po volbách v roce 2020.
Vývoz osobních automobilů z Číny v dubnu pokračoval v silném růstu a vyšplhal se na další rekord. Meziročně se zvýšil o 3️⃣8️⃣ procent a dosáhl 417 tisíc vozidel. S odvoláním na údaje Čínské asociace osobních automobilů (CPCA) o tom dnes informovala agentura Reuters.
Rakouští občané volby do Evropského parlamentu (EP)  nepovažují za hlasování druhého řádu. V těch nadcházejících, které se v této alpské republice uskuteční 9. května, se dá očekávat, že by účast mohla přesáhnout 60 procent. 
Ústecký krajský soud zamítl návrh na reorganizaci děčínské firmy České loděnice a prohlásil na společnost konkurz. Věřitelé přihlásili pohledávky za 7️⃣6️⃣ milionů korun, dnes odpoledne odvolali konkurzního správce a zvolili nového. Návrh na prohlášení úpadku podalo na začátku roku 23 zaměstnanců společnosti, která staví a opravuje nákladní lodě. Na mzdách dluží firma přes milion korun.
Porcelánka Thun 1794 z Nové Role na Karlovarsku definitivně  zavřela svůj závod v Klášterci nad Ohří. Důvodem byl velký pokles počtu zakázek v loňském roce a na začátku letošního. Společnost dosáhla vloni tržeb 394 milionů korun, je to ale o téměř 100 milionů korun méně než v předešlém roce. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme