Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Startupy a investoři na jedné lodi. Akce Microsoftu podpořila jejich propojení

René Klčo (Microsoft), Petra Cihlařová UP 21, Hynek Sochor v pásikavom tričku (Soulmate ventures)
Se svolením Microsoft
Newstream & Partner

Akce Microsoftu s Impulse Ventures a Disraptors propojila venture capital, soukromé investory a startupy z Česka s cílem prodiskutovat možnosti vzájemné spolupráce a rozvoje. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Reklama

Společně se startupy se na Vltavě plavili také Jan Bednář ze společnosti Shipmonk; nejmladší self made miliardář v Česku a zástupci předních českých fondů rizikového kapitálu jako Credo Ventures, J&T Ventures, Impulse Ventures, Tillia Impact Ventures, Kaya VC, V Sharp Ventures, Tensor Ventures, Day one Capital z Maďarska a mnoho dalších.

Mezi pozvanými startupy byly dvě desítky firem: například Carebot, Aireen ze segmentu zdravotnictví, DoDo a Ydistri reprezentujících maloobchod i logistiku a řada dalších mezi kterými byli například firmy jako Dataddo, Itera nebo NutritioPro.

Součástí večera byla také panelová diskuse na téma spolupráce mezi startupy, velkými firmami a investory. Zapojili se do ní například Zuzana Ondrejová, investiční manažerka z J&T Ventures, Matěj Zabadal, Managing Partner z V-Sharp Venture Studio, Mário Megela, partner ve V-Sharp Ventures, a Tomáš Malovec, CEO a zakladatel, Born Digital.

Diskusi moderovali Vladimíra Činčurová a Michal Horáček ze společnosti Microsoft.

Microsoft for Startups - Founders Hub je program zaměřený na podporu startupů od fáze nápadu až po exit.

Model Polestar 1 na autosalonu v Ženevě v roce 2018.

Výrobce elektromobilů Polestar na burze neoslnil. Je to varováním pro Teslu a spol.

Nejnovější společností vyrábějící elektromobily, která vstoupila na burzu, se v pátek stal švédský Polestar. Jenže po počátečním nárůstu v první den obchodování o 16 procent klesla hned v pondělí cena zpět o 15 procent. Vlažné přijetí jednoho z vážných konkurentů Tesly je tak varováním pro výrobce aut s elektrickým pohonem, neboť podle expertů je trh s elektromobily nadhodnocený a pád ceny akcií zaznamenávají i další relativně noví výrobci uvedení na burze, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Volím zelenou, ilustrační foto

Sustainable Future 2022. Špičky byznysu diskutovaly o udržitelnosti na Pražském hradě. Podívejte se

Praha hostila jednu z největších akcí o udržitelnosti ve střední Evropě. Podívejte se na záznam vystoupení více než šedesátky řečníků na mezinárodní konferenci Sustainable Future 2022. Celodenní akce proběhla v prostorách Martinického paláce na Pražském hradě. Pořádal ji Startup Disrupt. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Lenka Axlerová z Microsoftu: Řízení lidí v turbulentní době je zásadní a nelehké téma

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme