Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

startup - informace o tématu

Musk shání peníze pro svou umělou inteligenci. Škemrá u asijských miliardářů

Elon Musk se opět staví do role vyzyvatele, tentokrát na poli umělé inteligence. Pro svojí firmu xAI zatím shání peníze, cíle má však nemalé. Poměřovat síly chce s lídrem trhu, společností OpenAI, která se těší štědré podpoře Microsoftu.

Přečíst článek
Amazon investuje do startupu s AI čtyři miliardy dolarů

Další vzpruha pro AI. Amazon investuje do startupu čtyři miliardy dolarů

Americká internetová společnost Amazon investuje až čtyři miliardy dolarů (téměř 92 miliard korun) do start-upu Anthropic, čímž získá klíčového partnera v oblasti generativní umělé inteligence (AI).

Přečíst článek
Mary McKenna

Kdo úspěšně prodal svůj startup, má podpořit i ostatní, říká irská investorka Mary McKenna

Andělský investor je skoro jako další člověk v týmu. Něco z toho, co přináší, může zakladatelům pomoci správně nastavit strategii startupu. Tvrdí to Irka Mary McKenna. Určitě ví, o čem mluví. Kdysi zakládala svůj vlastní byznys, pak se sama stala andělskou investorkou. A letos dokonce obdržela dvě prestižní ocenění.

Přečíst článek
Michal "Radar" Vrátný, zakladatel sítě posiloven Železná koule

Železná koule je pražský fitness hit. Recept na úspěch dle jejího zakladatele? Každý den se v něčem zlepšit

„Úspěch v životě je složené úsilí. Trochu každý den, ale hodně dlouho. Když to děláš dobře a efektivně, tak výsledky vidíš,” říká zakladatel sítě posiloven Železná koule, Michal Vrátný, přezdívaný Radar. V Praze mají tělocvičny na Národní třídě, v Holešovicích a ve Strašnicích. „Měl jsem víc štěstí než rozumu,” popisuje Radar pro newstream.cz svou podnikatelskou cestu i pohled na sport a osobní zdraví.

Přečíst článek
Jiří Hynek: Demokracie musí válčit chytře. K tomu směřují také inovace českých firem

Jiří Hynek: Demokracie musí válčit chytře. K tomu směřují také inovace českých firem

České firmy by se mohly významně podílet na poválečné obnově Ukrajiny a budování tamního obranného průmyslu. „Také tady můžeme školit odborníky, kteří by se pak na Ukrajinu vraceli,“ řekl v rozhovoru pro Export.cz prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek. Souvisí to podle něj i s problematikou migrace. Je mnohem lepší poskytnout zemím jako Ukrajina pracovní příležitosti na jejich území, než je personálně vysávat.

Přečíst článek

Češi dali světu první vepřový burger, kvůli kterému nezemřelo jediné prase

Český startup Mewery si připisuje globální prvenství. Jako první na světě představil burger s buněčně kultivovaným vepřovým masem. Čechům ho ale neservírovat nemůže. Na světě jsou zatím jen dvě země, které umožňují prodej umělého masa – asijský Singapur a USA. Právě na tyto trhy se Mawery chce v nejbližších letech dostat.  

Přečíst článek
Petr Procházka a Michaela Steinhauser, spoluzakladatelé startupu Skinners

Američané touží po ponožkobotách Skinners z Brna. Doveze je tam miliardář Bednář z ShipMonku

Po úspěšném vstupu na německý trh se brněnský výrobce ponožkobot a barefoot obuvi Skinners vydává dobýt Ameriku. Činí tak se silným partnerem v zádech, česko-americkou společností ShipMonk.

Přečíst článek
Úspěšný start-up SupplyDo založil David Klímek.

Od snů o NHL k založení vlastní firmy. Klímkův start-up SupplyDo získal investici 9,6 milionu a roste

Start-up SupplyDo se věnuje se zjednodušení dodavatelského řetězce, kromě výroby obalů a tvorby marketingových předmětů řeší také kompletaci a distribuci. Loni ho založil bývalý profesionální hokejista David Klímek a už v prvním roce dosáhl dle svých slov zisku.

Přečíst článek
Silicon Valley Bank

Lukáš Kovanda: Krach SVB může poslat britské technologické firmy o dvacet let nazpět

Nadcházející týden by měl ukázat, zda je páteční kolaps šestnácté největší banky v USA, Silicon Valley Bank, pouze izolovanou záležitostí, nebo zda může jít o předzvěst plošnějšího problému, potenciálně dokonce bankovní krize s mezinárodním přesahem.

Přečíst článek
video

Ondřej Krátký: Jsem badatel s nadšením pro problémy

„Nemám trpělivost vědce, ale nadšení badatele. Spojuje nás zájem řešit problém.“ Tak vidí charakteristický rys své osobní značky Ondřej Krátký, spoluzakladatel a CEO společnosti Liftago. „Problémy mě baví, jinak bych nemohl zkoumat tisíce možností, jak vylepšit naši službu,“ vysvětluje Ondřej v pořadu Značka: Osobně na Newstream TV. Nadšení pro vylepšování uplatňuje i sám na sobě, a své poznatky z cesty k vlastnímu sebezlepšování nově sdílí i na platformě HeroHero jako „Krátký videa“.

Přečíst článek
Revoluční rok pro Revolut. Poprvé se loni dostal do zisku

Revoluční rok pro Revolut. Poprvé se dostal do zisku

Britská finančně technologická společnost Revolut, která působí i v České republice, loni zvýšila tržby o 33 procent na více než 850 milionů liber (22,6 miliardy korun). Růst zaznamenala díky platbám, předplatnému a podnikatelským účtům, řekl agentuře Reuters finanční ředitel Mikko Salovaara. Dodal také, že Revolut se v roce 2021 dostal poprvé od svého založení v roce 2015 do zisku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme