Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Šmejc posílí v Polsku. Společnost Entain koupí sázkového lídra

Společnost Entain, spoluvlastněná miliardářem Šmejcem, koupí polského sázkového lídra
ČTK
 ČTK

Společnost Entain CEE, ve které vlastní čtvrtinový podíl firma EMMA Capital podnikatele a miliardáře Jiřího Šmejce, koupí polskou sázkovou kancelář STS Holdings za 750 milionů liber (20,9 miliardy korun). Oznámily to firmy Entain a EMMA Capital.

Reklama

Entain vlastní ve firmě Entain CEE podíl 75 procent, zbývající podíl patří EMMA Capital. Firmy uvedly, že v tomto poměru budou transakci financovat. Akcionáři STS podle dohody obdrží za každou svoji akcii 24,8 polského zlotého (132 korun).

Jiří Šmejc, ředitel PPF

Miliardář Šmejc prodal majoritu v chorvatské sázkovce

Skupina Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce prodává tříčtvrtinový podíl v chorvatské sázkové kanceláři SuperSport. Podíl od ní získá mezinárodní společnost Entain, která působí ve sportovním sázení. Obě strany zároveň vloží své podíly do nově zřízeného podniku. Cena akvizice se odhaduje na 690 milionů eur (asi 16,8 miliardy korun). Transakce by podle odhadu Emma Capital měla být vypořádána do konce roku.

Přečíst článek

Entain mimo jiné vlastní společnosti Ladbrokes, Coral a bwin a partypoker. Podnik Entain CEE se zaměřuje na střední a východní Evropu, upozornila agentura Reuters.

STS působí i v Británii a Estonsku

STS je jednou z největších sázkových firem v Polsku. Působí na internetu i prostřednictvím poboček. Firma byla založena v roce 1997 a má také licence na provoz v Británii a Estonsku.

Loni její hrubý provozní zisk EBITDA činil 273 milionů zlotých. S akciemi firmy se obchoduje na burze ve Varšavě, přibližně 70 procent akcií drží prostřednictvím svých nadací rodiny zakladatele firmy Zbigniewa Juroszeka a jeho syna Mateusze. Ti souhlasili, že část zisku z prodeje svého podílu investují do Entain CEE výměnou za podíl deset procent v podniku.

Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Loterní Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, zvýšil v prvním čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28 procent na 346,7 milionu eur (8,3 miliardy korun). Firma to oznámila v předběžných výsledcích hospodaření.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme