Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Loterní Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby
ČTK
 ČTK

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, zvýšil v prvním čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28 procent na 346,7 milionu eur (8,3 miliardy korun). Firma to oznámila v předběžných výsledcích hospodaření.

Reklama

Díky akvizici společnosti Camelot UK Lotteries, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii, a převzetí firmy Camelot LS Group, která provozuje loterii v americkém státě Illinois, Allwyn v prvních třech měsících roku zvýšil tržby o 80 procent na 1,7 miliardy eur.

Vlastník skupiny KKCG Karel Komárek (vpravo) a americký senátor Joe Manchin na zahájení ostrého provozu továrny na metanol v Charlestononu v Západní Virginii.

KKCG Karla Komárka spustila miliardovou fabriku na metanol v Západní Virginii

KKCG miliardáře Karla Komárka pokračuje v expanzi na americký trh. Ve městě Charleston v Západní Virginii spustila provoz její továrna ma metanol. Ta bude důležitou surovinu dodávat na severoamerický trh.

Přečíst článek

Zavedené aktivity společnosti v České republice, Rakousku, Řecku, Itálii a na Kypru dosáhly příznivých výsledků, což vedlo k sedmnáctiprocentnímu organickému růstu, uvedl šéf společnosti Robert Chvátal. Tato skutečnost podle něj ilustruje sílu inovace společnosti v oblastech digitálního prostředí a maloobchodu.

Firma hodlá zvýšit digitální tržby 

Společnost v nové verzi britské Národní loterie nasadí svou technologii, aby tak zvýšila digitální tržby, dodal Chvátal. Se spuštěním loterie firma počítá 1. února příštího roku.

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Technologická skupina Aricoma patřící pod KKCG podnikatele Karla Komárka koupila stoprocentní podíl v olomoucké firmě Consulting 4U (C4U), která se specializuje na analýzy, implementace a podporu SAP řešení. „V této oblasti je to letos už druhá dokončená akvizice Aricomy,” sdělil Michal Malysa ze společnosti Aricoma. Cenu transakce nezveřejnil.

Přečíst článek

Allwyn se loni v listopadu dohodl na převzetí společnosti Camelot UK Lotteries od kanadského penzijního fondu Ontario Teachers' Pension Plan, a to za nezveřejněnou částku. Převzetím firmy Camelot LS Group společnost vstoupila na americký trh.

Komárek vstoupil na americký trh

Společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment, provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Loni v září získala desetiletou licenci na provoz britské Národní loterie, letos v únoru pak dokončila převzetí společnosti Camelot, která britskou Národní loterii provozuje nyní. Koncem loňského roku se dohodla na převzetí firmy Camelot LS Group, která provozuje loterii v americkém státě Illinois.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům. Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, v kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Karel Komárek, KKCG

Komárkova Allwyn stopla vstup na burzu v New Yorku. Fúze s americkou firmou padla

Loterijní společnost Allwyn ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka zastavila svůj vstup na burzu v New Yorku. Firma to zdůvodnila zvýšenou volatilitou na trhu, uvedla agentura Reuters. Společnost měla vstoupit na newyorskou burzu skrze fúzi s americkou společností Cohn Robbins Holdings (CRHC). Firmy se ale dohodly, že transakci neuskuteční.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme