Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Revoluce v Apple, firma chystá dotykové displeje pro Mac

Apple pracuje na dotykových displejích pro počítače Mac.
iStock

Apple pracuje na dotykových displejích pro počítače Mac, uvádí Bloomberg. Což je krok, který by se vzepřel odkazu spoluzakladatele Steva Jobse, jenž dotykové dispelej kdysi nazval „ergonomicky hroznými“.

Reklama

Prvním Macem vybaveným dotykovou obrazovkou má být MacBook Pro s displejem OLED. Podle Bloombergu ale Apple ještě neučinil definitivní rozhodnutí. Plány se mohou kdykoli změnit. Každopádně má firma ve výhledu zavést je od roku 2025. Znamenalo by to odklon od dlouhodobé firemní strategie, protože zakladatel podniku Steve Jobs byl proti dotykovým displejům u počítačů.

Sázka Applu na Indii vychází. Vývoz iPhonů raketově stoupl, Indie si mne ruce

Sázka Applu na Indii vychází. Vývoz iPhonů raketově stoupl, Indie si mne ruce

Proticovidová hysterie Pekingu přiměla jednu z největších technologických firem světa Apple poohlédnout se po jiné zemi, v níž by mohla vyrábět kultovní iPhony a další zařízení. A sázka na Indii firmě z kalifornského Cupertina zdá se vychází – výsledkem mobilizované aktivity firmy a jejích dodavatelů je dvojnásobný nárůst produkce a vývozu iPhonů z Indie v posledních měsících, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Apple už více než deset let tvrdí, že dotykové obrazovky nefungují na laptopech dobře a že pokud někdo chce dotykové rozhraní, je pro něj lepší volbou iPad, který je použitelný i jako počítač. Apple se také obával, že dotykové počítače Mac by podlomily prodeje iPadů.

Výrobci počítačů se systémem Windows jako Lenovo, Microsoft nebo Samsung Electronics už ale dotykové displeje nabízejí, což na Apple vytváří tlak. Šéf softwaru u Applu Craig Federighi uvedl, že Apple vyrobil prototyp Macu s dotykovým displejem už před lety, ale neviděl v něm přidanou hodnotu.

Apple

Apple nechce přijít o evropský trh. Chystá obří ústupky Evropské unii

Začalo to jednotným nabíjecím kabelem USB-C, který Apple do svých zařízení začne instalovat nejpozději v roce 2024. A nyní se Apple odhodlal ještě k radikálnějšímu ústupku Evropské unii. Do svých zařízení vpustí alternativní obchody s aplikacemi, tvrdí agentura Bloomberg. 

Přečíst článek

Apple v uplynulých dvou letech začal do Maců místo procesorů od Intelu zabudovávat čipy vlastní výroby. Zatímco odbyt počítačů se systémem Windows po boomu z počátku pandemie rychle klesl, Macy podíl na trhu získávaly.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Indie těží ze zájmu Applu. Chystá miliardové pobídky pro další výrobce notebooků či tabletů

Indie chce být Big Tech velmoc. Chystá miliardové pobídky pro výrobce notebooků či tabletů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme