Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prodejce kosmetiky Bezvavlasy si jde na burzu pro 214 milionů. Chce za ně expandovat

Majitelé: zleva František Novotný a Aleš Hudeček
Se svolením bezvavlasy.cz
 ČTK

Prodejce vlasové kosmetiky Bezvavlasy ve čtvrtek zahajuje veřejnou nabídku akcií na trhu Start pražské burzy. Prodejem akcií hodlají majitelé získat až 214 milionů korun, informoval o tom poradce transakce František Bostl ze společnosti Starteepo.

Reklama

E-shop bezvavlasy.cz, který firma provozuje, je na trhu od roku 2009. Vedle Česka, které tvoří 69 procent obratu, působí i na Slovensku a v Maďarsku. V loňském roce firmě meziročně rostly tržby o 29 procent na 450 milionů korun. Provozní zisk EBITDA společnosti vzrostl o 46 procent na 41,3 milionu korun a čistý zisk po zdanění se více než zdvojnásobil na 32,6 milionu korun.

Firma hodlá vstoupit na další evropské trhy. 

„Vše je a bude řízeno z Prahy a zboží bude do celé Evropy proudit z centrálního distribučního centra v západních Čechách, kam se v příštím roce přestěhuje stávající logistika,“ uvedl současný předseda představenstva a akcionář Aleš Hudeček.

Budova Wall Street 1 se mění v luxusní byty

Prestižní adresa Wall Street 1 se mění na byty. Stojí o fous víc než v Praze

Ikonická budova na adrese Wall Street 1, New York se proměňuje v luxusní rezidenční dům. Nabídne výhledy na New York Stock Exchange, Sochu svobody, obří bazén, fitness a wellness i unikátní soukromý klub. Ceny bytů startují na 1,3 milionu dolarů.

Přečíst článek

Kapacita nového distribučního centra bude podle něj zatím stačit do obratu 1,5 miliardy korun s možností jeho rozšíření. Společnost plánuje i rozšíření produktové nabídky o nové značky i vlastní produktové řady. V červenci po dvou letech vývoje spustila firmy nový e-shop.

Akcie Bezvavlasy.cz se budou prodávat ve dvou kolech

Nabídka cenných papírů bude rozdělena na dvě části. V první neveřejné části bude prodáno pět procent firmy, tedy 50 tisíc akcií za cenu 490 korun za akcii. Kupujícími budou Jaroslav Šura (33 tisíc akcií), Bostlův fond Starteepo Invest (16 tisíc) a ředitel firmy Jaromír Muchka (1000). V druhé veřejné části bude nabízeno formou aukce na trhu Start 30 procent akcií v cenovém rozpětí 490 až 630 korun za akci. Aukce bude ode dneška od 18. srpna do 1. září, kdy se ve 12:00 uzavře možnost zadat objednávku. Minimální investice je stanovena na 40 akcií.

Apple, ilustrační foto

Apple chce vyrábět Macbooky i Apple Watch ve Vietnamu

Dodavatelé americké společnosti Apple jednají o plánu, že začnou vyrábět hodinky Apple Watch a notebooky MacBook ve Vietnamu, napsal japonský list Nikkei Asia. Čínský dodavatel společnosti Apple Luxshare Precision Industry a tchajwanská společnost Foxconn zahájili zkušební výrobu hodinek Apple Watch v severním Vietnamu, napsal Nikkei.

Přečíst článek

Akcie s přiděleným označením BEZVA.PR již byly přijaty k obchodování nejen na trhu Start pražské burzy, ale také na burze RM-SYSTÉM, který provozuje Fio banka. V případě úspěšného prodeje akcií by šlo po on-line lékárně Pilulka.cz o druhou veřejně obchodovanou e-commerce společnost na pražském parketu.

Trh Start je určen pro rozvíjející se malé a střední české firmy, pro které je cestou, jak se dostat ke kapitálu. Těmto podnikům nabízí možnost získat kapitál přímo od investorů za zjednodušených podmínek.

zlato, zlaté slitky

ČNB chce nakoupit zhruba 100 tun zlata. Česko by ho mělo nejvíce v historii

Česká národní banka by ráda rozšířila své zlaté rezervy přibližně desetinásobně, na více než 100 tun. Má se tak stát během několika let. V rozhovoru pro deník Právo to uvedl nový guvernér ČNB Aleš Michl. Do zlata zamýšlí takto rozsáhle investovat, neboť vývoj ceny drahého kovu má podle něj nulovou vazbu na vývoj cen akcií. Také podíl právě akcií v devizových rezervách chce nový guvernér navýšit.

Přečíst článek

Ferrari F8 Tributo (ilustrační foto)

Ferrari ve čtvrtletí v době inflace prodalo o třetinu více vozů, zvedlo zisk o pětinu

Italský výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari ve druhém čtvrtletí díky silné poptávce zvýšil čistý zisk meziročně o 22 procent na 251 milionů eur (přes šest miliard korun). Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě, ve které zlepšila i celoroční výhled.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Burzovní palác

Silný akciový den. Pražská burza uzavřela nejsilněji za posledních téměř 16 let

Přečíst článek
Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek
Burzovní palác

Pražská burza je ve formě, uzavřela na nejvyšších hodnotách za posledních více než 15 let

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme