Reklama

PPF prodá Japoncům část Home Creditu

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.
ČTK
 ČTK

Japonská společnost Mitsubishi UFJ Financial Group koupí zhruba za 600 milionů eur (14,2 miliardy korun) filipínskou a indonéskou divizi společnosti Home Credit Group, která patří české finanční skupině PPF. S odkazem na své zdroje to uvedla agentura Reuters a server japonského listu Nikkei. Home Credit informaci nekomentoval.

Reklama

Mitsubishi UFJ se coby největší japonská banka snaží posílit své podnikání v Asii, a využít tak růstu spotřeby na rozvíjejících se trzích. Velmi nízké úrokové sazby a stárnoucí populace v Japonsku bance omezují obchodní příležitosti na domácím trhu.

Akvizice budou podle zdroje Reuters provedeny prostřednictvím thajského finančního ústavu Bank of Ayudhya, kde má 77 procent akcií právě japonská Mitsubishi UFJ. Banka převezme celý podíl ve filipínské součásti Home Credit a 85procentní podíl v indonéské divizi, dodal zdroj. Podle listu Nikkei Asia by měla být transakce dokončena v příštím roce.

PPF

PPF je zpět v černých číslech, loni vydělala šest miliard. A má chuť investovat

Skupině PPF se podařilo překonat negativní dopady pandemie na její byznys a loňský rok zakončila s čistým ziskem ve výši 239 milionů eur (5,9 miliardy korun). Rok předtím přitom měla ztrátu 249 milionů eur (6,15 miliardy korun). PPF uvedla, že je opět připravena aktivně investovat, zejména pak na západních trzích.

Přečíst článek

Home Credit nabízí služby financování v místě prodeje. Zákazníci do aplikace pro chytré telefony zadají své zaměstnání a příjem, jež Home Credit okamžitě vyhodnotí z hlediska způsobilosti pro poskytnutí úvěru. Pokud je půjčka schválena, společnost převede zákazníkovi peníze. Na Filipínách a v Indonésii přesáhl počet stažení aplikace Home Credit dvacet milionů, napsal Nikkei.

Společnost Home Credit byla založena v roce 1997 a je globálním poskytovatelem v oblasti spotřebitelského financování. Působí v osmi zemích, vedle České republiky a Slovenska poskytuje služby i v Kazachstánu, Číně, Indii, Vietnamu, Indonésii a na Filipínách.

V září PPF a Home Credit dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Znamenalo to odchod PPF a skupiny Home Credit z ruského bankovního trhu. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů.

Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku

Dělení PPF je u konce. Vdova po Kellnerovi má majoritu, každé dítě desetinu

Vdova po Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová je oficiálně majoritní akcionářkou investiční skupiny PPF a nejbohatší Češkou. Na konečné uspořádání majetku po zesnulém nejbohatším Čechovi upozornil server Seznam Zprávy.

Přečíst článek

Jiří Šmejc

PPF povede Jiří Šmejc. Do vedení investiční skupiny vstupuje Daniel Křetínský

Šéf Home Creditu Jiří Šmejc se nově stane CEO celé investiční skupiny PPF. Její dosavadní ředitel Ladislav Bartoníček nově povede nově zřízenou Advisory Board to Family. V ní vedle něj a Šmejce usedne také Daniel Křetínský, partner dcery zesnulého Petra Kellnera Anny, uvedla vdova po nejbohatším Čechovi Renáta Kellnerová v interním dokumentu, který má newstream.cz k dispozici. Posléze informaci potvrdil mluvčí PPF Leoš Rousek.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme