Reklama

Potvrzeno. Komárkova sázkovka bude rozdávat štěstí Britům

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se v Británii oficiálně stala provozovatelem prestižní Národní loterie.

Reklama

Společnoat Allwyn získaladesetiletou licenci na provozování britské Národní loterie. Jako preferovaného uchazeče Komárkovu sázkovku vybrala  britská Komise pro hazardní hry už na jaře. Proti jejímu tehdejšímu rozhodnutí se však odvolala společnost Camelot, která loterii provazovala doposud.

Karel Komárek

Ontarijští učitelé ustoupili, miliardář Komárek bude mít britskou megaloterii

Britský zlatý důl je pro KKCG na dosah. Desetiletá licence na provozování Národní loterie je největší zakázkou veřejného sektoru v Británii. Spor s konkurenční firmou skončil.

Přečíst článek

Jde o největší zakázku veřejného sektoru v Británii. Allwyn zvítězil mimo jiné díky příslibu, že na dobročinné účely vybere podstatně více než Camelot. Slíbil také vysoké investice do nových digitálních produktů.

Rozhodnutím společnosti Camelot stáhnout námitky vstoupila britská komise do jednání s Allwynem o dokončení procesu. „To znamená, že společnosti Allwyn byla oficiálně udělena čtvrtá licence,” píše se v dnešním oznámení Komise pro hazardní hry.

Britská Národní loterie patří k největším na světě. Od jejího vzniku v roce 1994 hráči dohromady získali více než 46 miliard liber (1,29 bilionu korun) na 670 tisíc dobročinných účelů po celé Británii.

Karel Komárek

Komárek buduje loterijní impérium. Za miliardu přikoupil podíl v řecké Kaizen Gaming

Miliardář Karel Komárek posiluje v loterijním byznyse. Prostřednictvím společnosti Alwyn přikoupil víc než třetinový podíl v řecké Kaizen Gaming. Stálo ho to víc než miliardu korun.

Přečíst článek

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Dříve se jmenovala Sazka Entertainment. Letos v lednu firma oznámila, že prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings (CRHC) vstoupí na akciovou burzu v New Yorku.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům, časopis Forbes odhadl hodnotu jeho majetku na 7,7 miliardy dolarů (191 miliardy korun). Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Karel Komárek

Komárkův Allwyn má volnou cestu na americkou burzu

Akcionáři americké SPAC společnosti Cohn Robbins Holdings, schválili plán sloučení s loterijní firmou Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka. Allwyn je tak zase o krok blíž k debutu na americké burze.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme