Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek expanduje. Provozovatel loterií Allwyn ovládl dodavatele online her

Provozovatel loterií Allwyn ovládl dodavatele online her IWG
iStock
 ČTK

Provozovatel loterií Allwyn, kterého vlastní investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka, koupil 70 procent společnosti Instant Win Gaming (IWG), dodavatele online hazardních her. Cílem akvizice má být rozšíření nabídky herního obsahu. Výši transakce Allwyn neuvedl.

Reklama

Ve vedení IWG by neměly nastat žádné personální změny. Spoluzakladatelé firmy Rhydian Fisher a Simon Bucknall si ponechají své pozice generálního ředitele a provozního ředitele. Pod Allwyn kromě jiného spadá také společnost Sazka. Allwyn bude investici financovat ze stávajících finančních zdrojů. Předpokládá se, že investice do společnosti IWG bude dokončena v druhé polovině roku 2024, pokud budou splněny obvyklé podmínky pro její uzavření.

„Dohoda Allwynu s IWG nám umožní vytvářet a využívat kvalitní obsah v rámci celé skupiny. Je to součástí naší ambice být nejlepším provozovatelem her na všech našich trzích a poskytovat hráčům nejlepší uživatelský zážitek. Rhydian a Simon přinášejí bohaté znalosti odvětví a kreativitu a těšíme se na spolupráci a zkoumání nových příležitostí,” uvedl hlavní investiční ředitel společnosti Allwyn Štěpán Dlouhý.

IWG je dodavatel online her s okamžitou výhrou pro loterie. Spolupracuje s více než 25 národními a státními loteriemi po celém světě a má významné postavení v Severní Americe.

Karel Komárek

Miliardář Komárek nakupoval v Německu. Tentokrát v IT sektoru

KKCG třetího nejbohatšího Čecha Karla Komárka koupila od investičních fondů německého vývojáře Avenga. Transakce se odhaduje na miliardy korun. Chce promluvit do digitální transformace v Evropě.

Přečíst článek

Růst díky akvizicím

Firma Allwyn se dříve jmenovala Sazka Entertainment a provozuje loterie v Česku, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Společnost loni v prvním čtvrtletí dokončila převzetí firmy Camelot UK, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii. Kromě Sazky má společnost 40procentní podíl také v řecké technologické a hazardní firmě Kaizen Gaming, která provozuje sázkovou kancelář Betano. Dále také drží podíly ve firmách Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, v kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Ve třetím čtvrtletí loňského roku Allwyn zvýšila podle předběžných a neauditovaných výsledků celkové konsolidované tržby meziročně o 98 procent na 2,01 miliardy eur, tedy zhruba 48,9 miliardy korun. Za silným růstem jsou podle dříve zveřejněné zprávy právě akvizice, hlavně pak firmy Camelot UK. Bez nich by podle vyjádření firmy konsolidované celkové tržby o jedno procento klesly na 1,01 miliardy eur. Podle serveru Seznam Zprávy je Allwyn čtvrtá nejhodnotnější společnost v České republice a její celková hodnota je odhadována na 159 miliard korun.

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Nevšední tvorba Veroniky Psotkové je k vidění na Bořislavce v kulturním prostoru KKCG, které se nově jmenuje Artium. Psotková vytváří sochy z průmyslového materiálu a vznášejí se v místním prostoru. Výstava je k vidění zdarma do 22. května.

Přečíst článek

Miliardový deal na konci roku. Komárek prodal datacentrum i cloudovou společnost

Dceřiná společnost KKCG Aricoma Group prodává společnost Cloud4com (C4C) a datové centrum Lužice. Chce se dále zaměřovat na poradenství a zavádění cloudových prostředí třetích stran a proto hledala kupce na prodej svého cloudového byznysu, řekl novinářům investiční ředitel KKCG Michal Tománek. Kupcem je firma Cordiant Digital Infrastructure, která miliardový deal realizuje prostřednictvím své dceřiné společnosti České Radiokomunikace (ČRa).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme