Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárkův Allwyn má volnou cestu na americkou burzu

Karel Komárek
Se svolením KKCG

Akcionáři americké SPAC společnosti Cohn Robbins Holdings, schválili plán sloučení s loterijní firmou Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka. Allwyn je tak zase o krok blíž k debutu na americké burze.

Reklama

Majitelé společností si zároveň odhlasovali, že konečný termín na dokončení svých záměrů posunou z 11. září na 11. prosince letošního roku.

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Firma se také stala preferovaným uchazečem o provozování britské Národní loterie, jedné z největších na světě. Licenci na provoz loterie bude mít od února 2024 na deset let. Cohn Robbins je takzvaný SPAC, tedy firma, která se specializuje na akvizice. Spojení má umožnit vstup Allwynu na burzu v New Yorku.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům, časopis Forbes odhadl hodnotu jeho majetku na 7,7 miliardy dolarů (téměř 189 miliard korun). Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Karel Komárek

Ontarijští učitelé ustoupili, miliardář Komárek bude mít britskou megaloterii

Britský zlatý důl je pro KKCG na dosah. Desetiletá licence na provozování Národní loterie je největší zakázkou veřejného sektoru v Británii. Spor s konkurenční firmou skončil.

Přečíst článek

Karel Komárek

Komárek bude rozdávat štěstí Britům. Získal licenci na britskou Národní loterii

Komárkova společnost Allwyn Entertainment bude britskou Národní loterii provozovat od roku 2024 po dobu deseti let, oznámila firma.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme