Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek buduje loterijní impérium. Za miliardu přikoupil podíl v řecké Kaizen Gaming

Karel Komárek
Se svolením KKCG

Miliardář Karel Komárek posiluje v loterijním byznyse. Prostřednictvím společnosti Alwyn přikoupil víc než třetinový podíl v řecké Kaizen Gaming. Stálo ho to víc než miliardu korun.

Reklama

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn Entertainment, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, získá 36,75 procenta v řecké firmě Kaizen Gaming mimo její aktivity v Řecku a na Kypru. Na svém webu firma uvedla, že se na převodu podílu dohodla s jeho dosavadním vlastníkem, společností OPAP Investment Limited. Kupní cena zahrnuje předem hotovostní protiplnění 50 milionů eur (1,2 miliardy korun) na bezdlužném a bezhotovostním základě a výplatu výnosů na základě výkonu.

Oznámená transakce souvisí s firemní strategií mezinárodního růstu, uvedl Allwyn. OPAP se následně chce zaměřit na udržení a posílení své vedoucí pozice na řeckém a kyperském herním trhu.

Karel Komárek

Komárek bude rozdávat štěstí Britům. Získal licenci na britskou Národní loterii

Komárkova společnost Allwyn Entertainment bude britskou Národní loterii provozovat od roku 2024 po dobu deseti let, oznámila firma.

Přečíst článek

Kaizen je rychle rostoucí on-line provozovatel sportovního sázení a iGamingu, využívá vlastní herní technologii. Společnost působí na sedmi trzích pod značkou Betano, velmi silně je zastoupena v Rumunsku a v Portugalsku.

Společnost Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Dříve se jmenovala Sazka Entertainment. Letos v lednu firma oznámila, že prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings (CRHC) vstoupí na akciovou burzu v New Yorku.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům, časopis Forbes dříve odhadl hodnotu jeho majetku na 5,3 miliardy dolarů (119,5 miliardy korun). Komárkova firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality.

Karel Komárek

Komárkova americká sázkovka míří na newyorskou burzu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn Entertainment, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, vstoupí na akciovou burzu v New Yorku prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings Corp. (CRHC). Hodnota sloučené společnosti má činit zhruba 9,3 miliardy dolarů (téměř 200 miliard korun). Oznámila to společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment.

Přečíst článek

Karel Komárek

Miliardář Komárek se chce vyvázat z byznysu s Gazpromem

Český miliardář a majitel investiční společnosti KKCG Karel Komárek usiluje o přerušení vazeb na ruský energetický gigant Gazprom. Pomoci by mu v tom mohla vláda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku

Klíčové příběhy českého byznysu 2022: Kellnerová převzala rodinnou firmu, Komárek vyrazil dobýt svět

Přečíst článek
Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme