Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Karel Komárek - informace o tématu

Karel Komárek

Komárkova sázkovka Allwyn vydělala loni přes miliardu eur. Hlavně díky akvizici Camelotu

Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v České republice a v dalších zemích, zvýšila v loňském roce díky akvizicím celkové tržby o 98 procent na 7,878 miliardy eur (zhruba 200 miliard korun). Vyplývá to předběžných a neauditovaných konsolidovaných výsledků. Provozní zisk před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) vzrostl o 18 procent na 1,334 miliardy eur (téměř 34 miliard korun). Allwyn patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, jednoho z nejbohatších Čechů.

Přečíst článek

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Allwyn díky akvizicím výrazně zvýšil tržby, zisk EBITDA vzrostl o 16 procent

Akvizice pomohly. Tržby loterijní společnosti Allwyn Karla Komárka vzrostly o 98 procent

Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v České republice a dalších zemích, ve třetím čtvrtletí zvýšila podle předběžných a neauditovaných výsledků celkové konsolidované tržby meziročně o 98 procent na 2,01 miliardy eur (48,9 miliardy korun). Za silným růstem jsou ale nedávné akvizice. Bez nich by konsolidované celkové tržby o jedno procento klesly a dosáhly 1,01 miliardy eur, uvedl podnik.

Přečíst článek
MND

Komárkova MND smí ovládnout vlastníka zásobníku plynu v Dambořicích, vytěsnila Gazprom

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil společnosti Moravské naftové doly (MND) podnikatele Karla Komárka zvýšit podíl ve firmě Moravia Gas Storage (MSG), která provozuje zásobník plynu Dambořice na Hodonínsku. MND získaly 97,37 procenta akcií, dosud měl v MSG poloviční podíl ruský plynárenský podnik Gazprom. MND tak budou zásobník výlučně kontrolovat.

Přečíst článek
Komárkova MND zvýšila podíl ve firmě se zásobníkem plynu, dosud měl polovinu Gazprom

Komárkova MND zvýšila podíl ve firmě se zásobníkem plynu, dosud měl polovinu ruský Gazprom

Společnost Moravské naftové doly (MND) podnikatele Karla Komárka upsala nové akcie ve firmě Moravia Gas Storage (MSG), která v Česku provozuje zásobník plynu Dambořice. MND tím zvýšila svůj podíl v této firmě na 97,37 procenta. Dosud ve společnosti držel poloviční podíl ruský státní plynárenský podnik Gazprom. Dokončení transakce je ještě podmíněno schválením regulatorních úřadů.

Přečíst článek
Digitální umění se představuje v Praze

Vidět hudbu, slyšet barvy. Světové digitální umění se představuje v Praze

Výprava do neprobádaného světa připomínající počítačovou hru, která se neustále vytváří, plně digitální tanečník nebo trojrozměrné skulptury, které vidíte jen pomocí fotoaparátu svého mobilního telefonu. To je část děl unikátní výstavy nazvané Synesthetic Immersion, která v sídle KKCG na Bořislavce představuje díla z digitální sbírky OxCollection. Výstava vyvrcholí v průběhu Signal Festivalu v polovině října.

Přečíst článek
Digitální umělec Refik Anadol
video

Uznávaný umělec Refik Anadol oživil Dvořákovy sny. Pracovali jsme na tom rok, říká

Refik Anadol patří k nejúspěšnějším digitálním umělcům světa. Jeho díla se prodávají za miliony dolarů, vystavují je nejprestižnější muzea světa včetně newyorského MoMA, patřil k hvězdám letošního předávání hudebních cen Grammy. Nyní Anadol díky investici Karla Komárka z KKCG připravil speciální instalaci pro festival Dvořákova Praha nazvanou Dvořák Dreams. „S AI pracuji posledních sedm let a hlavní je si uvědomit, že AI nic ani nikoho nenahradí. Ale spolupráce člověka s AI změní všechno,“ říká úspěšný umělec v exkluzivním rozhovoru pro portál newstream.cz.

Přečíst článek
Hazardu se daří. Provozovateli loterií Allwyn z Komárkovy skupiny KKCG rostl zisk i tržby

Hazardu se daří. Provozovateli loterií Allwyn z Komárkovy skupiny KKCG rostl zisk i tržby

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, zvýšil ve druhém čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 35 procent na 381 milionů eur, tedy 9,2 miliardy korun.

Přečíst článek
MND miliardáře Komárka bude těžit ropu a plyn v Rakousku. Investuje stovky milionů

MND miliardáře Komárka bude těžit ropu a plyn v Rakousku. Investuje stovky milionů

Hodonínská těžařská a energetická společnost MND ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se bude podílet na těžbě ropy a plynu v Horních Rakousích. Dohodla se s australskou společností ADX, která vlastní potřebnou licenci, že od ní koupí podíl 30 procent na ložisku Anshof za 12 milionů eur, tedy v přepočtu 290 milionů korun. Ložisko je hodnoceno jako perspektivní, naplánované jsou průzkumné vrty, na nichž se bude MND podílet. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Prezident MFF KV Jiří Bartoška a zakladatel skupiny KKCG Karel Komárek
video

PODÍVEJTE SE: Komárek s Bartoškou ocenili mladé filmaře. Allwyn je pošle na stipendium do Los Angeles

Karlovy Vary vedle zavedených hvězd vítají také talentované mladé filmaře z celého světa. Nově se na jejich podporu zaměřil jeden z nejbohatších Čechů, Karel Komárek. Jeho dnes již globální loterijní společnost Allwyn spustila ve spolupráci s European Film Promotion stipendijní program pro mladé filmaře, kteří v rámci projektu Future Frames budou mít šanci na studijní cestu do Los Angeles. První vítězkou se stala Amalie Maria Nielsen z Dánska.

Přečíst článek
Karel Komárek

Aricoma z Komárkovy skupiny KKCG koupila pražskou vývojářskou firmu Syscom Software

Technologická skupina Aricoma patřící pod skupinu KKCG Karla Komárka koupila vývojářskou firmu Syscom Software (SSW). Ta se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstnává 80 expertů. Oznámila to Aricoma, cenu transakce ale nesdělila.

Přečíst článek
Jachta Ferretti 550

Výrobce jachet Ferretti míří na burzu v Miláně s oceněním jedné miliardy eur, do firmy investoval i Karel Komárek

Italský výrobce luxusních jachet Ferretti stanovil cenu svých akcií pro vstup na milánskou burzu na tři eura za jednu akcii. Společnost se tak ocenila na zhruba jednu miliardu eur, tedy zhruba 23,7 miliardy korun. Do firmy investoval i český miliardář Karel Komárek.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme