Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Peklo zamrzlo. Amazon se propadl do ztráty, Bezos chudne

Jeff Bezos, zakladatel Amazonu
Daniel Oberhaus / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Největší internetový obchod světa se propadl do ztráty poprvé od roku 2015. V reakci na zprávu se jeho akcie propadají o deset procent a táhnou s sebou dolů i hodnotu majetku Jeffa Bezose. Důvodem jsou pomalé nárůsty tržeb a velká investice do elektromobility.

Reklama

Americký internetový obchod Amazon v prvním čtvrtletí prodělal 3,84 miliardy dolarů (zhruba 90 miliard korun) po zisku 8,12 miliardy dolarů před rokem. Oznámila to firma ve své výsledkové zprávě. Podle agentury AP tak vykázala první čtvrtletní ztrátu od roku 2015. Výsledek zasáhl rozsáhlý odpis hodnoty investice do výrobce elektromobilů Rivian Automotive. Amazon se navíc potýká se zpomalováním růstu tržeb. Akcie podniku po zveřejnění výsledků ztrácely více než deset procent.

Google, ilustrační foto

Mašina na miliardy Google se zadrhává. Naopak Microsoft vydělává nad očekávání skvěle

Technologičtí giganti postupně zveřejňují výsledky hospodaření za uplynulé čtvrtletí. Zatímco razantní růst Googlu daný zejména pandemií se pomalu zastavuje, nahoru jde Microsoft. Důvod? Jeho sázka na cloudové služby.

Přečíst článek

Tržby společnosti se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšily o sedm procent na 116,4 miliardy dolarů. Podle agentury DPA tak zaznamenaly nejslabší růst za zhruba dvě desetiletí. Ve druhém čtvrtletí očekává Amazon tržby 116 až 121 miliard dolarů. To by odpovídalo meziročnímu růstu o tři až sedm procent, upozornila DPA.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě. Patří mezi podniky, které těžily z dopadů pandemie covidu-19. Šíření koronaviru totiž vedlo k omezení pohybu obyvatel i k dočasnému uzavření řady kamenných prodejen, takže domácnosti začaly více nakupovat prostřednictvím internetu. Nyní však růst Amazonu zpomaluje, protože lidé opět více nakupují tradičním způsobem. Firma se navíc potýká s růstem nákladů na provoz skladů a na doručování zboží zákazníkům.

Ženy v byznyse

Ženy jako investorky: Jak ochránit své peníze. Newstream pořádá první setkání Klubu česko-slovenských žen v byznyse

Redakce newstream.cz pořádá první ze setkání Klubu česko - slovenských žen v byznysu s tématem Ženy jako investorky: Jak ochránit své peníze.

Přečíst článek

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, teď Meta

Facebook vydělal za první kvartál míň, jeho akcie ale posílily

Zisk společnosti Meta, majitele Facebooku, za první kvartál letošního sice do určité míry zaostávají za odhady analytiků, nadšení investorů to ale rozhodně nezmenšilo. Akcie společnosti po oznámení hospodářských výsledků posílily, píše server CNN.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme