Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rivian Automotive - informace o tématu

Firma ze skupiny Volkswagen pracuje na průlomové baterii pro elektromobily

Lukáš Kovanda: Volkswagen a Rivian jsou spolunocležníci ze zoufalství

Akcie Volkswagenu ve středu padají na letošní minimum, do blízkosti minima víceletého. Až pět miliard dolarů totiž nově hodlá investovat do potácejícího se amerického výrobce elektroaut Rivian. Ten jen letos vykáže ztrátu nejspíše kolem tří miliard dolarů. A v příštím roce mu peníze mají dojít zcela.

Přečíst článek
Rivian Truck

Rivian se vřítil na burzu. Rodí se druhá Tesla v segmentu užitkových vozů

Americký výrobce elektromobilů Rivian se hlásí o slovo. Dnes se s jeho akciemi začne obchodovat na burze Nasdaq. Konkurent Tesly upsal cenné papíry za téměř 12 miliard dolarů a zařadil se tak mezi desítku nejhodnotnějších IPO v USA.

Přečíst článek
Rivian Automotive

Rival Tesly se dere na burzu. Jde si pro stovky miliard

Elon Musk se svou Teslou bude brzy čelit ostré a značně posílené konkurenci. Výrobce elektromobilů, firma Rivian Automotive, do nějž investovaly mimo jiné společnosti Amazon či Ford Motor, chce totiž vstoupit na burzu. A není to žádný troškař. Mohlo by jít o největší primární veřejnou nabídku akcií (IPO) v USA za deset let.

Přečíst článek
Reklama

News box

Akcie ve Spojených státech na závěr týdne 🗠🗠🗠posílily a smazaly tak část svých ztrát z počátku týdne. Pomohlo jim zotavení velkých technologických firem a nejnovější údaje o inflaci, které podpořily sázky na to, že centrální banka USA (Fed) v září sníží úrokové sazby. Index Dow Jones vzrostl o 654,27 bodu, tedy 1,64 procenta, na 40 589,34 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 59,88 bodu, neboli 1,11 procenta, na 5459,10 bodu. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 176,16 bodu, čili 1,03 procenta, na 17 357,88 bodu.

Číst více
Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle podpořili Kamalu Harrisovou ve volebním klání o Bílý dům. Kampaň současné viceprezidentky zveřejnila krátký záznam společného telefonátu trojice. Po rozhodnutí prezidenta Joea Bidena neusilovat o znovuzvolení se Harrisová uchází o demokratickou nominaci pro listopadový souboj s republikánem Donaldem Trumpem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme