Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon v Česku se rozroste. Na Přerovsku otevře distribuční centrum

Amazon, budova
ČTK

Internetový prodejce Amazon buduje v Kojetíně na Přerovsku nové distribuční centrum, ve kterém vznikne více než 2000 pracovních míst. Stavba logistického centra bude v průmyslovém parku na kraji Kojetína dokončena příští rok, jeho plné zprovoznění je naplánováno na rok 2023.

Reklama

Firma Amazon už zahájila nábor prvních zaměstnanců, zatím hlavně specialistů. Nábor pracovníků, kteří budou v Kojetíně zpracovávat objednávky zákazníků, je naplánován na druhé čtvrtletí 2022. Uvedl to generální manažer společnosti Amazon pro Českou republiku Michal Šmíd.

Společnost Amazon pomocí nového distribučního centra v Kojetíně podle Šmída rozšíří nabídku produktů a podpoří rostoucí počet nezávislých malých podniků, které prostřednictvím jejího e-shopu prodávají své zboží. Zaměstnanci centra budou připravovat, balit a odesílat zákazníkům drobné položky, jako jsou knihy, elektronika a spotřební zboží. Provoz v Kojetíně bude vybaven moderní technologií včetně robotických jednotek. To zkrátí čas zpracování objednávek.

„Tato nová investice je dalším důkazem našeho závazku vůči lidem a komunitám v České republice. Vytvořením nových stálých pracovních míst dokážeme lépe reagovat na rostoucí poptávku zákazníků. Nová pracovní místa doplní 4000 stálých pracovních míst, které jsme již v Česku vytvořili, a to je výsledek, na který jsme pyšní,“ uvedl Šmíd.

Microsoft

Microsoft vrací peníze akcionářům, odkoupí vlastní akcie a zvýší dividendu

Softwarový gigant Microsoft potěší akcionáře vyšší dividendou. Oznámil také plán na odkup vlastních akcií v objemu až 60 miliard dolarů.

Přečíst článek

Podle starosty Kojetína Leoše Ptáčka je průmyslový park na pozemcích bývalého cukrovaru velkým přínosem pro město, které se dlouhodobě potýká s odchodem mladých lidí. Kojetínská radnice do občanské vybavenosti podle Ptáčka v posledních letech investovala stovky milionů korun, aby město pro mladé rodiny zatraktivnila.

„Přivést do města významného zaměstnavatele je další velmi podstatný střípek do mozaiky, na které několik let usilovně pracujeme. Vnímám jako bonus, že se jedná o stavbu na brownfieldu bez záboru orné půdy, a že jde právě o Amazon, světového lídra trhu internetového obchodu. Jsem také spokojený, že díky novému průmyslovému parku a navazujícím projektům dostanou práci tisíce lidí,“ podotkl Ptáček.

elektromobily, elektrodobíječka, Škoda Auto, elektroauto

Tesle roste konkurence. Výrobci elektroaut se vydávají jinou cestou než Musk

Menší továrny nebo externí dodavatelé. Tak se chtějí výrobci elektroaut vyvarovat problémům, kterými prošla Tesla.

Přečíst článek

Americký koncern Amazon je největším internetovým obchodem na světě, spolu s firmami Google, Apple a Microsoft patří k takzvané velké čtyřce technologických firem světa. V České republice Amazon působí od roku 2013, celkem investoval přes 26 miliard korun. První distribuční centrum Amazonu bylo v Česku otevřeno v roce 2015 v obci Dobrovíz. V tuzemsku nyní společnost zaměstnává přes 4000 lidí.

>>>>>>Další zprávy ze světa byznysu čtěte v naší rubrice Zprávy z firem<<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme