Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Novela zákona o dluhopisech. Jak zatřese s prašivými bondy, nastiňují právníci

 nst
nst

Tentokráte se právní podcast Právo k Ranní Kávě zaměří na problematiku novinek regulace trhu dluhového financování. Moderátor pořadu Martin Frolík se svým hostem, advokátem AK PRK Partners a specialistou na kapitálové trhy, Janem Ditrychem proberou návrh novely zákona o dluhopisech a diskutované zapojení DLT technologií v této oblasti.

Reklama

Právníci Martin Frolík a Jan Ditrych společně nastíní například jak se nové nařízení o pilotním režimu DLT dotkne kapitálového trhu, nebo podrobně představí, co má navrhovaná novela zákona o dluhopisech přinést nejen stran podlimitních emisí, změn emisních podmínek, či schůze vlastníků dluhopisů.

Na rozhovor s hosty naváže Kristýna Faltýnková s přehledem posledních legislativních a judikatorních novinek. Shrne, co přinese například další navrhovaná novela zákoníku práce; návrh novely zákona o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů; návrh zákona o podpoře bydlení; nebo návrh novely zákona o investičních společnostech a investičních fondech.

Z judikatury budou představena poslední rozhodnutí Ústavního soudu, a sice plenární nález týkající se pravidel pro odměňování členů zastupitelstev územních samosprávných celků či nález o tom, že účast otce u porodu spadá do práva na rodinný život.

Aktuální epizodu s hostem Janem Ditrychem si poslechněte v úvodu článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. 

PRK, užito se svolením

Další epizody právního podcastu:

EU schválila nová pravidla pro kryptoměny. Co z toho vyplývá?

Právníci radí, jak se vypořádat s novými pravidly pro kryptoměny

Nový díl podcastu Právo k Ranní Kávě se věnuje digitálním aktivům, kryptoměnám a decentralizovaným financím, pro což si moderátor Martin Frolík do studia pozval kolegu z PRK Partners Viktora Kolibu, specializujícího se právě na uvedenou oblast.

Přečíst článek

EIA

Právníci radí, jak na proceduru posuzování vlivů na životní prostředí

Specialisté z právní kanceláře PRK Partners si v novém díle pravidelného podcastu Právo k Ranní Kávě vzali na paškál proceduru, jejímž cílem je získat představu o výsledném vlivu stavby na životní prostředí a vyhodnocení, zda je z tohoto ohledu vhodné ji realizovat, tzv. hodnocení EIA.

Přečíst článek

home office

Právníci radí, na co se mají firmy připravit s novými pravidly pro home office

Práce z domova nabývá v posledních letech vzestupného trendu. Ač se nejedná v českém prostředí o žádnou novinku, její komplexnější právní úprava v právním řádu doposud chybí. I z důvodu nutnosti transpozice příslušné evropské směrnice se na ní už pracuje. Bude součástí novely zákoníku práce, která by měla vejít v účinnost pravděpodobně už v prvním pololetí letošního roku. Co by mělo být obsahem nové právní úpravy home office, prozrazují zkušení právníci z advokátní kanceláře PRK Partners.

Přečíst článek

Právníci radí, jak zahrnout digitální majetek do dědictví

Digitální dědictví. Snad každý z nás „vlastní” nějaký digitální obsah, ať už je to film, hudba, počítačová hra nebo třeba NFT, uložený na hmotném nosiči, nebo jinde. V digitálním obsahu přitom může být ukryta značná hodnota, která opodstatňuje otázku kdo, jak a zda vůbec jej po našem skonu někdy zdědí. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Business breakfast Korporátní dluhopisy se zúčastnil Petr Koblic (BCPP), Martin Aschenbrenner (PRK Partners), Martin Kujal (J&T Investiční společnost) a Martin Dočekal (Dluhopisář.cz). Akci moderovala Eva Čerešňáková.

Zájem o dluhopisy roste na straně investorů i firem. Letošek může být rekordní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme