Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další hřebík do rakve? Muskův Twitter uvolní zákaz politické reklamy

Muskův Twitter po třech letech uvolní pravidla pro politickou reklamu
ČTK / AP
Dušan Kütner
duk

Po řadě kontroverzních změn na populární sociální síti Twitter po převzetí stále ještě nejbohatším mužem planety Elonem Muskem přichází další. Vedení Twitteru po třech letech zmírní zákaz politické reklamy na síti, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Vedení společnosti Twitter uvedlo, že v nadcházejících týdnech rozšíří možnosti povolené politické reklamy, aby „usnadnila veřejnou diskuzi o důležitých tématech“ a sladila svou reklamní politiku s politikou televize a dalších médií, přičemž další podrobnosti budou  ještě oznámeny, uvedl Bloomberg.

I když není bezprostředně jasné, jak rozsáhlé změny budou, představují odklon od celosvětového zákazu reklamy kandidátů, volených představitelů a politických stran, který poprvé oznámil v roce 2019 spoluzakladatel Twitteru – a tehdejší generální ředitel – Jack Dorsey.

Rok 2022 nebyl pro Elona Muska jen plný úspěchů.

Elon Musk: Z vizionáře vyvrhelem za pár měsíců

Mezi osobnostmi roku 2022 ční zakladatel Tesly a Space X Elon Musk. Rok 2022 v jeho podání však nebyl jen plný úspěchů, ačkoli právě automobilka Tesla reportovala jedny rekordní zisky za druhými.

Přečíst článek

Dorsey zdůvodnil zákaz, který tehdy vzbudil rozhořčení organizátorů kampaně za znovuzvolení tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa, tím, že „politické zprávy by si měly pozornost zasloužit, ne kupovat“.

Ale od doby, kdy Musk za 44 miliard dolarů ovládl Twitterobvinil předchozí vedení platformy sociálních médií z cenzury a bez varování přijal rozsáhlé změny. Společnost mimo jiné ukončila politiku zabraňující sdílení dezinformací o covidu, obnovila účet Trumpa zablokovaný před dvěma lety po pokusu jeho příznivců obsadit Kapitol a dalších pravicových osobností a zakázala uživatelům sledovat Muskovo soukromé letadlo.

Donald Trump

Dvouletý zákaz končí. Meta zvažuje, zda vrátí Trumpovi účet na Facebooku

Americký exprezident Donald Trump přišel před dvěma lety po útoku jeho stoupenců na Kapitol o svůj facebookový účet. Dvouletá lhůta zablokováni účtu končí v sobotu a speciální komise provozovatele Facebooku, společnosti Meta, nyní rozhoduje, zda účet Trumpovi obnoví.

Přečíst článek

Twitter v současné době povoluje některé reklamy týkající se politiky nebo reklamy související s některými ekonomickými, environmentálními a sociálními tématy, i když s omezeními. Společnost uvedla, že také uvolní své zásady pro takové reklamy v USA.

Politická reklama byla před zákazem pro Twitter menším zdrojem příjmů – během voleb v USA v roce 2018 činily tržby méně než tři miliony dolarů. Uvolnění však může pomoci společnosti, která se nyní snaží zastavit ztráty v příjmech z reklamy, protože některé velké firmy se stahují ze sítě kvůli obavám z její "politiky zmírňování pravidel".

Tak to šlo rychle. Musk už hledá svého nástupce v čele Twitteru

Majitel a šéf americké internetové společnosti Twitter Elon Musk aktivně hledá nástupce, který by ho nahradil v čele firmy, píše server CNBC s odvoláním na své zdroje. Uživatelé Twitteru se v pondělí vyslovili pro Muskův odchod z funkce šéfa podniku. Musk, který anketu inicioval, slíbil, že se jejímu výsledku podřídí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Twitter zrušil ověřovací modrou ikonu papežovi, kancléři Scholzovi nebo Beyoncé

Twitter zrušil ověřovací modrou ikonu papežovi, kancléři Scholzovi nebo Beyoncé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme