Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dvouletý zákaz končí. Meta zvažuje, zda vrátí Trumpovi účet na Facebooku

Donald Trump
ČTK
 ČTK

Americký exprezident Donald Trump přišel před dvěma lety po útoku jeho stoupenců na Kapitol o svůj facebookový účet. Dvouletá lhůta zablokováni účtu končí v sobotu a speciální komise provozovatele Facebooku, společnosti Meta, nyní rozhoduje, zda účet Trumpovi obnoví.

Reklama

Společnost Meta zvažuje, zda obnoví bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi účet na sociální síti Facebook, kterou firma provozuje. Uvedla to v pondělí stanice CNN s odkazem na zdroje ve společnosti. Záležitostí se zabývá speciální komise, která rozhodne během několika týdnů. Facebook v souvislosti s útoky na sídlo amerického Kongresu z ledna roku 2021 Trumpovi zakázal účet na neurčito, později opatření zmírnil na nejméně dva roky.

Donald Trump

Trump vědomě porušil zákon, aby zvrátil výsledek voleb, rozhodl výbor Kongresu

Bývalý americký prezident Donald Trump jednal vědomě protizákonně a plánoval spiknutí s cílem zvrátit výsledek prezidentských voleb, říká ve své 845 stran dlouhé dnes zveřejněné finální zprávě zvláštní výbor amerického Kongresu pro vyšetřování útoku na Kapitol 6. ledna 2021.

Přečíst článek

Otázkou, zda Trumpovi účet obnovit, se zabývá ve společnosti Meta tým lidí z různých oddělení. Postup již dříve představil bývalý britský vicepremiér z let 2010 až 2015 a současný vysoký manažer americké společnosti Nick Clegg. "Pokud zjistíme, že stále existuje vážné riziko pro veřejnou bezpečnost, tak omezení prodloužíme na určitou dobu, a riziko budeme znovu vyhodnocovat, dokud nepomine," uvedl Clegg.

Původně sociální síť bývalému prezidentovi účet zakázala bez časového omezení, později své rozhodnutí změnila na nejméně dva roky. Ty uplynou v sobotu.

Pohled do bytu zesnulé Ivany Trumpové na newyorském Manhattanu, který je na prodej za 26,5 milionu dolarů.

Opulentní domov zesnulé Ivany Trumpové je na prodej. I s leopardí výzdobou, zlatem a mramorem

Čtyři měsíce po nečekaném a tragickém úmrtí první manželky pozdějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivany, české rodačky, je na prodej její luxusní domov na newyorském Manhattanu. A není to ledasjaký apartment - součástí domu jsou tapety a křesla s potahy s leopardími motivy, mramorové schodiště, křišťálové lustry a samozřejmě vlastní výtah ve tvaru ptačí klece. Tomu ovšem odpovídá i cena – 26,5 milionu dolarů (asi 584 milionů korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Podle stanice CNN je ale téměř jisté, že do té doby Meta žádné rozhodnutí neudělá. Rozhodnutí o tom, zda Trumpovi účet obnoví, Meta oznámí "v příštích týdnech", řekl CNN mluvčí společnosti Andy Stone.

Podpora pro další kandidaturu?

Po změně vlastníka vyjádřila ochotu obnovit účet Trumpovi i sociální síť Twitter. Bývalý prezident ale dal najevo, že o návrat na tuto platformu nestojí.

Podle stanice CNN Trumpa na Facebooku sledovalo zhruba 34 milionů lidí a pro bývalého amerického prezidenta by se tak mohlo jednat o významný komunikační kanál před prezidentskými volbami, ve kterých chce znovu kandidovat. Na sítí Instagram, která rovněž patří americké firmě, měl Trump zhruba 23 milionů příznivců.


 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme