Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šmírovat Muskovo letadlo nelze. Twitter otočil a účet zrušil

Twitter, který vlastní Elon Musk, zrušil účet sledující jeho soukromé letadlo.
ČTK
 ČTK

Všechno je jinak. Twitter zrušil účet sledující na základě veřejně dostupných letových údajů polohu soukromého letadla Elona Muska, který společnost v říjnu koupil za 44 miliard dolarů (jeden bilion korun). Účet, který založil americký vysokoškolák Jack Sweeney, nasbíral přes půl milionu sledujících. Musk přitom sliboval, že účet nezakáže. Informoval o tom zpravodajský server CNBC.

Reklama

„Zdá se, že účet je pozastavený,” napsal dnes Sweeney na Twitteru. Uživatele vyzval, aby ho sledovali na jiných platformách.

Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Elon Musk už není nejbohatší. Přeskočil ho král luxusu Arnault

Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě, píše server CNBC. Z čela dvou různých žebříčků miliardářů ho sesadil král luxusu Bernard Arnault, šéf módního impéria LVMH.

Přečíst článek

Musk se opakovaně nechal slyšet, že chce chránit svobodu projevu na sociální síti. Začátkem listopadu na Twitteru napsal, že je natolik zarytým zastáncem svobody projevu, že účet pro sledování letadel nezakáže, třebaže jej označil za „přímé ohrožení osobní bezpečnosti”.

Filtrovaná důvěra

Interně však zaměstnanci Twitteru asi dostali jiné instrukce, napsal server CNBC. Sweeney 10. prosince sdílel vlákno tweetů, v němž tvrdil, že jeho účet byl částečně zakázán – mohl publikovat příspěvky, ale jejich dosah byl omezený.

Jack Sweeney už na twitterovém účtu sledovat Muskovo letadlo nemůže. Profimedia.cz

Sweeney dále uvedl, že mu jeden ze zaměstnanců Twitteru poslal snímek obrazovky, na kterém Ella Irwinová, která ve společnosti zodpovídá za budování důvěry a bezpečnosti (Trust and Safety), svůj tým vyzývá, aby na účet uplatnil silný filtr. Rada pro budování důvěry a bezpečnosti, poradní skupina složená ze stovky nezávislých odborníků a lidskoprávních aktivistů, byla v pondělí rozpuštěna.

Někdejší šéf Twitteru Jack Dorsey.

Chyboval jsem, přiznal bývalý šéf Twitteru Dorsey

Spoluzakladatel a bývalý ředitel Twitteru Jack Dorsey připustil, že v řízení firmy pochybil. Je to další střípek v kauze Twitter Files. Navíc Dorsey uvedl, že problémy Twitteru nezmizely.

Přečíst článek

Sweeney dále provozuje také účty věnované sledování soukromých letů dalších veřejně známých osobností, jako jsou někdejší šéf Microsoftu Bill Gates, bývalý prezident Donald Trump a šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg. Účet na Instagramu věnovaný sledování letů Elona Muska je stále aktivní.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Stanislav Šulc: Elon Musk zpoplatněním Twitteru ukazuje cestu českému školství

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme