Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Muskův sen o vysokorychlostním tunelu nadchl další investory. Poslali mu stamiliony

Elon Musk při jedné z akcí své dopravně-stavební společnosti Boring Company.
Steve Jurvetson from Menlo Park, USA /Commons / CC BY 2.0
vku, duk

Vizionář a inovátor Elon Musk nadchnul pro svou myšlenku podzemní sítě vysokorychlostních tunelů další investory. Ti mu v posledním investičním kole na projekt Loop přispěli dalších 675 milionů dolarů (asi 15,2 miliardy korun). Hodnota firmy The Boring Company se tak vyšvihla na 5,675 miliardy dolarů, píše CNBC.

Reklama

Nejbohatší člověk na světě Elon Musk nemá zrovna malé cíle, zatímco jedna z jeho společností – SpaceX – dobývá vesmír, jiná – The Boring Company – se zavrtává hluboko pod zem, kde se snaží vybudovat síť vyskorychlostních tunelů a jednou po vždy skoncovat s nervy drásajícím silničním provozem ve městech.

Tesla, ilustrační foto

Zase rekord. Tesly zdražily a i díky tomu Muskovi vydělaly nejvíc v historii

Jedna z velkých fabrik vyrábějících Tesly přitom musela zavřít. V čínské Šanghaji totiž kvůli pandemii covidu-19 platí tvrdý lockdown.

Přečíst článek

Projekt Loop už od investorů získal několik set milionů dolarů. V zatím posledním kole financování to bylo 675 milionů. Poslední kapitálová injekce, kterou společnost The Boring Company oznámila ve středu v noci, firmu ohodnotila na 5,675 miliardy dolarů, uvedl server CNBC.

The Boring Company při té příležitosti oznámila, že získala souhlas k vybudování „největšího projektu podpovrchové dopravy“ – pro téměř 47 kilometrů dlouhou tunelovou síť spojující 51 stanic pod Las Vegas. Start-up již dříve tvrdil, že technologie by jednoho dne mohla přepravit až 57 tisíc cestujících během 60 minut rychlostí až 241 kilometrů za hodinu.

Elon Musk

Elon Musk vs. vedení Twitteru 1:1. Správní rada se brání nepřátelskému převzetí

Vedení Twitteru si na rok zajistilo dostatek zbraní na boj proti nejbohatšímu muži světa. Ten je zároveň největším akcionářem sociální sítě, kterou chce koupit celou.

Přečíst článek

Aktuální projekt je na hony vzdálen konceptu „hyperloopu“, který představil Musk dříve s vidinou, že kapsle létají podzemními trubkami ještě vyšší rychlostí – až 1223 kilometrů za hodinu, alespoň tedy podle jedné společnosti vyvíjející dotyčnou technologii. Několik firem však doufá, že i tato technologie se stane realitou.

Tvůrci hyperloopu zatím říkají, že se soustředí na vývoj svého projektu Loop a Prufrock – řady unikátních obřích strojů The Boring Company navržených k hloubení obrovských projektů tunelové infrastruktury během několika týdnů.

Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Forbes: Musk je nejbohatší na světě, předběhl Bezose

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle žebříčku časopisu Forbes šéf automobilky Tesla Elon Musk s majetkem 219 miliard dolarů (4,9 bilionu korun). Z Čechů letos skončila nejvýše, na 104. místě, Renáta Kellnerová s rodinou (16,9 miliardy dolarů).

Přečíst článek

Jako by Musk neměl už dost plánů, technologický miliardář také navrhuje dohodu o koupi Twitteru a převzetí společnosti jako soukromé. To se však vedení Twitteru pranic nelíbí.

Generální ředitel společností Tesla a SpaceX nabídl, že za platformu sociálních médií dá 43 miliard dolarů, ale existují pochybnosti, zda dokáže zajistit potřebné finanční prostředky na předložení tak velké nabídky. Představenstvo Twitteru proto přijalo strategii, která má zabránit možnému nepřátelskému převzetí.

Tesla zároveň ve středu oznámila 81procentní skok v tržbách za první čtvrtletí, čímž překonala očekávání analytiků a poslala akcie firmy nahoru o více než sedm procent.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme