Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elon Musk vs. vedení Twitteru 1:1. Správní rada se brání nepřátelskému převzetí

Elon Musk
Tesla Owners Club Belgium / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Vedení Twitteru si na rok zajistilo dostatek zbraní na boj proti nejbohatšímu muži světa. Ten je zároveň největším akcionářem sociální sítě, kterou chce koupit celou.

Reklama

Správní rada Twitteru přijala opatření platné jeden rok, jehož prostřednictvím se brání nepřátelskému převzetí společnosti miliardářem Elonem Muskem, napsala agentura Bloomberg. Šéf společnosti Tesla a nejbohatší člověk na světě dříve nabídl odkoupení provozovatele sociální sítě za více než 43 miliardy dolarů (972,2 miliardy korun). Vlastní v něm už podíl 9,2 procenta. V reakci správní rada společnosti dnes jednomyslně schválila plán, který by umožnil stávajícím akcionářům koupit akcie s výraznou slevou, aby se rozředily podíly nových investorů.

Tato metoda, jež se ve světě financí označuje jako „jedovatá pilulka“, naznačuje, že Twitter bude s Muskem bojovat, aby zabránil nepřátelskému převzetí, uvádí mimo jiné The Guardian. V platnost by plán vstoupil, pokud by některý z akcionářů získal více než 15 procent společnosti v rámci transakce, kterou neschválila správní rada.

Elon Musk

Musk chce koupit celý Twitter a stáhnout akcie z burzy

Miliardář a šéf automobilky Tesla Elon Musk chce koupit Twitter. V provozovateli stejnojmenné sociální sítě už má podíl 9,2 procenta a je tak jeho největším akcionářem. Jeho nabídka společnost podle agentury Bloomberg ohodnocuje zhruba 43 miliard dolarů (963,4 miliardy korun). Společnost má podle něj mimořádný potenciál, který on zcela rozvine, cituje Muska Bloomberg. Akcie Twitteru po oznámení stouply až o pětinu, naopak negativně zareagovaly akcie Muskovy Tesly.

Přečíst článek

Opatření má trvat do 14. dubna 2023. Správní rada Twitteru plán přijala, aby získala čas, napsala agentura Bloomberg s odvoláním na obeznámený zdroj. Chce mít prostor pro analýzu a vyjednávání. Není tedy vyloučené, že Muskovu nabídku nakonec přijme.

Musk, nejbohatší člověk světa, ve čtvrtek uvedl, že v případě neúspěchu své nabídky má plán B, odmítl jej ale upřesnit.

Elon Musk

Akcionáři Twitteru žalují Muska o ušlý zisk. Koupi svých akcií oznámil pozdě

Bývalí akcionáři společnosti Twitter žalují Elona Muska, protože podle nich oznámil nákup akcií Twitteru později, než mu ukládá zákon. Tvrdí, že kvůli tomu, že příliš dlouho čekal se zveřejněním koupě podílu 9,2 procenta akcií, je připravil o peníze a sám mohl další akcie nakupovat za nižší ceny.

Přečíst článek

Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Forbes: Musk je nejbohatší na světě, předběhl Bezose

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle žebříčku časopisu Forbes šéf automobilky Tesla Elon Musk s majetkem 219 miliard dolarů (4,9 bilionu korun). Z Čechů letos skončila nejvýše, na 104. místě, Renáta Kellnerová s rodinou (16,9 miliardy dolarů).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme