Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Odstupné, či úplatek kritikovi Twitteru? Musk našel třetí důvod pro zrušení akvizice

Elon Musk
ČTK/AP
Dušan Kütner
duk

Nejbohatší muž planety Elon Musk si našel třetí důvod, kvůli kterého označil dřívější dohodu o převzetí sociální sítě Twitter za nemožnou. Vedení firmy na dodržení dohody stále trvá a zítra by měla být potvrzena i hlasováním akcionářů Twitteru, napsal server CNBC.

Reklama

V pátek poslal Muskův právní tým vedení Twitteru dopis, v němž uvedl další důvod, proč navrhovanou akvizici za 44 miliard dolarů (asi bilion korun) zrušit. Právníci zakladatele automobilky Tesla tvrdí, že údajné aktuálně vyplácené odstupné ve výši 7,75 milionu dolarů (asi 188 milionů korun) jejímu bývalému šéfovi bezpečnosti Twitteru a kritikovi praktik sociální sítě Peiterovi „Mudge“ Zatkovi je dalším porušením smlouvy o převzetí, uvedl CNBC.

Elon Musk

Musk má v kauze Twitter opět nabito. Díky výpovědi bývalého šéfa bezpečnosti sociální sítě

Americký miliardář Elon Musk zaslal internetové společnosti Twitter další dopis, ve kterém opět usiluje o zrušení dohody o převzetí firmy za 44 miliard dolarů (více než bilion korun). Své argumenty pro zrušení dohody v něm rozšiřuje o tvrzení bývalého šéfa bezpečnosti Twitteru Peitera Zatka, že podnik upřednostňuje růst počtu uživatelů před omezováním spamu a poskytuje nepravdivé informace o svém kybernetickém zabezpečení.

Přečíst článek

Lídr sociálních médií ale opět v reakci potvrdil, že má v úmyslu prosadit dohodu a uzavřít transakci za cenu a podmínky dohodnuté s Muskem. Akcionáři Twitteru budou v úterý hlasovat o schválení, nebo zamítnutí Muskovy nabídky na převzetí. Správní rada Twitteru již dříve vyzvala  své akcionáře, aby prodej společnosti Muskovi schválili.

Zatko v srpnu poukázal na „extrémní, ohavné nedostatky“ ze strany Twitteru týkající se soukromí uživatelů, bezpečnosti účtů a moderování obsahu v době růstu dezinformací v době covidu či vyšetřování vpádu příznivců exprezidenta Donalda Trumpa do washingtonského Kapitolu loni v lednu.

Elon Musk

Musk rozjel plán B pro případ soudní prohry. Prodal akcie Tesly za sedm miliard dolarů

Nejbohatší člověk světa Elon Musk prodal v minulých dnech akcie automobilky Tesla v hodnotě 6,9 miliardy dolarů. Vyplývá to z výkazů pro Americkou komisi pro kontrolu cenných papírů (SEC). Musk uvedl, že akcie prodal pro případ, že by prohrál soudní spor se společností Twitter a nakonec ji musel převzít.

Přečíst článek

Podle Zatka vedení firmy upřednostňuje růst počtu uživatelů před omezováním spamů a poskytuje nepravdivé informace o svém kybernetickém zabezpečení.

Musk si v červenci koupi Twitteru rozmyslel a aktuální, zatím poslední vzkaz vedení sítě je jeho třetím pokusem odvolat dohodu o převzetí. Prvním bylo obvinění šéfů sociální sítě, že mu neposkytli pravdivé údaje o podílu falešných účtů na síti a spamování ze strany bootrobotů. Následně na konci srpna jako druhy důvod zrušení akvizice uvedl pravé obvinění ze strany Zatka.

Musk kvůli sporu o převzetí Twitter zažaloval. Soud by se měl konat v říjnu a trvat pět dnů.

Elon Musk

Už žádná hluchá místa na mapě. Musk a T-mobile chtějí pokrýt Ameriku signálem úplně všude

Zakladatel SpaceX Elon Musk a generální ředitel T-Mobile Mike Sievert prohlásili, že jejich společnosti spolupracují na „odstranění mrtvých mobilních zón“. Plánují totiž spustit novou službu, která vznikne díky spojení sil satelitů Starlink a pásma telefonní sítě společnosti T-Mobile. Služba by měla umožnit posílání zpráv i v místech bez mobilního pokrytí, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme