Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Majitel TikToku obnovil plány vstupu na burzu v Hongkongu

Majitel TikToku, čínská ByteDance oprášila plány vstupu na burzu v Hongkongu
ČTK
 ČTK

Čínská společnost ByteDance, která je majitelem populární aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok, obnovila plán vstupu na burzu. A to navzdory rostoucímu tlaku čínských regulátorů na technologické podniky, napsal s odkazem na informované zdroje list Financial Times (FT).

Reklama

ByteDance podle zdrojů hodlá uvést své akcie na hongkongskou burzu, buď v letošním čtvrtém čtvrtletí nebo začátkem příštího roku.

Společnost ByteDance v prosinci loňského roku získala nový kapitál v objemu kolem pěti miliard dolarů (108 miliard korun). Transakce ohodnotila celý podnik zhruba na 180 miliard dolarů (3,9 bilionu korun).

ByteDance, jejíž aplikace TikTok je velmi populární v západních zemích, letos odložila plán vstupu na některou zahraniční burzu, s největší pravděpodobností americkou, píše Financial Times. Podle jednoho ze zdrojů se firma v posledních měsících zabývala obavami čínských regulátorů ohledně bezpečnosti dat. Úřadům mimo jiné poskytla podrobnosti o tom, jakým způsobem nakládá s osobními údaji uživatelů.

Čínská burza, ilustrační foto

Gaming je pro děti jako opium, napsal státní tisk. Akcie Tencentu šly dolů

Herní a technologický gigant Tencent byl zatím posledním v řadě. Čínské úřady trestají velké firmy mladých miliardářů tvrdou silou už pár měsíců.

Přečíst článek

Čínští regulátoři nedávno oznámili nová pravidla, která vyžadují, aby každý podnik s více než milionem uživatelů prošel prověrkou ohledně bezpečnosti dat, než dostane souhlas ke vstupu na zahraničí burzu. Pravidla mají zajistit, aby citlivé údaje o uživatelích nemohli získat zahraniční regulátoři.

Zdroje listu uvedly, že nynější plány společnosti ByteDance na vstup na burzu by se ještě mohly změnit s ohledem na rychlý vývoj regulačních podmínek v čínském technologickém sektoru. Akcie konkurenční společnosti Kuaishou v pátek oslabily téměř o 12 procent, neboť státní média vyzvala k přísnější regulaci on-line videí, upozornil list FT. 

Tik Tok

Kroky čínských regulátorů snižují hodnotu místních firem

Banka Goldman Sachs spočítala, že kroky Pekingu od února snížily hodnotu akcií čínských technologických firem na burzách v zahraničí zhruba o bilion dolarů.

Přečíst článek

Burza, ilustrační foto

Peking ztíží čínským firmám vstup na zahraniční burzy

Čínské firmy, které chtějí vstupovat na zahraniční akciové burzy, budou nově muset žádat souhlas úřadu pro kybernetickou bezpečnost.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme