Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nezávislost není luxus. Novináři listu Les Echos z impéria krále luxusu Arnaulta vyhlásili stávku

Nezávislost není luxus. Novináři listu Les Echos z impéria krále luxusu Arnaulta vyhlásili stávku
Profimedia.cz
 ČTK

Novináři francouzského hospodářského deníku Les Echos, který spadá do skupiny LVMH druhého nejbohatších člověka na světě Bernarda Arnaulta, ohlásili na dnešek stávku. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž se jedná o poslední vyostření napětí, jež se stupňuje od náhlého odvolání šéfredaktora listu v březnu.

Reklama

"Nezávislost není luxus," uvedlo v prohlášení sdružení Société des Journalistes, které novináře zastupuje. Sdružení dále vyzvalo k jednání s Pierrem Louettem, generálním ředitelem mediální odnože LVMH. Skupina je lídrem na trhu s luxusem a patří pod ní značky jako Louis Vuitton, Moët Hennessy nebo Christian Dior.

Boj o post šéfredaktora

Novináři tvrdí, že jejich nezávislost je ohrožena a že nebudou moci uplatnit právo veta vůči kandidátům na šéfredaktora. Vedení předtím předložilo seznam oprávněných voličů, který přesahuje rámec redakce a zahrnuje i osoby, které nejsou novináři. Web LVMH uvádí, že list Les Echos má v redakcích 240 zaměstnanců.

Odbory zřídily celostátní stávkový výbor. Protestní akce chystají před prázdninami

Odbory se šikují, zřídily celostátní stávkový výbor. Protesty chystají před prázdninami

Odboráři z Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) zřídili celostátní stávkový výbor. Jsou připraveni k případnému celorepublikovému protestu proti vládnímu úspornému balíčku. Od 26. do 30. června pak jednotlivé svazy a organizace mohou pořádat své protestní akce. Dohodl se na tom sněm ČMKOS.

Přečíst článek

"Stávky nejsou nikdy dobrým řešením," konstatoval Louette. Vedení podle něj před hlasováním nebude volební postup měnit.

Novináři uvádí, že je odvolání šéfredaktora Les Echos Nicolase Barrého "ochromilo". Mají za to, že vedení oklešťuje dohodu o nezávislosti vypracovanou v roce 2007, kdy skupina LVMH noviny koupila.

Český miliardář Daniel Křetínský

Danielem Křetínským ovládaná Royal Mail odvrátila hrozící stávku. Přidá všem zaměstnancům

Druhý nejbohatší Čech a 208. nejbohatší muž planety Daniel Křetínský si může oddychnout. Jím ovládaná britská pošta Royal Mail se dohodla s odbory na nových mzdových podmínkách pro zaměstnance, a odvrátila tak stávku.

Přečíst článek


 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme