Reklama

Komárek investoval čtvrt miliardy do dvou izraelských start-upů

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Fond Springtide Ventures, který spadá do skupiny KKCG Karla Komárka, investoval 11 milionů dolarů (asi čtvrt miliardy korun) do izraelských start-upů Source Defense a NetOp.Cloud. Ty se zabývají kybernetickou bezpečností a automatizací správy firemních sítí.

Reklama

Springtide Ventures stála v čele investičních kol, v rámci kterých obě firmy získaly dohromady 31,5 milionu dolarů. V obou případech Springtide získala významné podíly ve společnostech a v případě Source Defense i místo v představenstvu, které obsadí technický ředitel fondu Karel Tušek, uvedla skupina KKCG miliardáře Karla Komárka.

Source Defense řeší rizika, kterému jsou vystaveni uživatelé internetu a která měla v několika posledních letech nepříznivý dopad na tisíce společností. Aplikace dokáže zabránit pokusům o zneužití JavaScriptu na webových stránkách firem.

Zabránit škodám v on-line světě dokáže i řešení od NetOp.Cloud. Její platforma využívá umělou inteligenci k monitorování stavu podnikové sítě, zjednodušení IT a síťových operací a automatizaci pracovních postupů, aby se sítě mohly samy léčit.

Karel Komárek, KKCG

Komárek vsadil na umělou inteligenci z Izraele

Fond Springtide Ventures ze skupiny KKCG Karla Komárka investoval tři miliony dolarů (asi 65 milionů korun) do izraelské firmy Cognni. Ta se zabývá umělou inteligencí.

Přečíst článek

Springtide Ventures se zaměřuje na podporu společností s globálními ambicemi, jejichž služby a produkty jsou založeny na informačních technologiích nebo s nimi úzce souvisejí. Především jde o cloud, bezpečnost a velká data. Dosud fond investoval do více než deseti českých a izraelských společností. Má podíly mimo jiné ve firmách Cognni nebo Shield-IoT. Před dvěma lety prodal podíl v další izraelské firmě SPOT.

KKCG Group je mezinárodní investiční společností s celkovou účetní hodnotou přesahující devět miliard eur. Skupina rozvíjí své obchodní aktivity v 38 zemích světa a má vice než 9000 zaměstnanců.

Karel Komárek je druhý nejbohatší Čech podle žebříčku časopisu Forbes, který odhahuje jeho majetek na téměř 170 miliard korun.

Google, ilustrační foto

Mašina na miliardy Google se zadrhává. Naopak Microsoft vydělává nad očekávání skvěle

Technologičtí giganti postupně zveřejňují výsledky hospodaření za uplynulé čtvrtletí. Zatímco razantní růst Googlu daný zejména pandemií se pomalu zastavuje, nahoru jde Microsoft. Důvod? Jeho sázka na cloudové služby.

Přečíst článek

Vojtěch Sucharda

Vojtěch Sucharda: Pro firmu je zahraniční expanze jako první večeře u rodičů přítelkyně. Neznáte pravidla a nevíte, na koho narazíte

Čím dál více původně českých společností expanduje za hranice. V Česku vznikli již dva „jednorožci“, tedy startupy, jejichž hodnota přesahuje miliardu dolarů. Budou další? A ve kterých sektorech jsou nejzajímavější startupy? „Segment zde nehraje hlavní roli. Jde spíš o schopnost a chuť využít synergií přeshraničního trhu,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz šéf právní kanceláře Arrows International Vojtěch Sucharda, který bude jedním z řečníků na chystané konferenci Business MeetUp o financování a rozvoji startupů.

Přečíst článek

Karel Komárek

Komárek bude rozdávat štěstí Britům. Získal licenci na britskou Národní loterii

Komárkova společnost Allwyn Entertainment bude britskou Národní loterii provozovat od roku 2024 po dobu deseti let, oznámila firma.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme