Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek vsadil na umělou inteligenci z Izraele

Karel Komárek, KKCG
ČTK

Fond Springtide Ventures ze skupiny KKCG Karla Komárka investoval tři miliony dolarů (asi 65 milionů korun) do izraelské firmy Cognni. Ta se zabývá umělou inteligencí.

Reklama

Fond počítá s tím, že investice ještě navýší. V roce 2022 by měl v Cognni držet zhruba pětiprocentní podíl v Cognni, uvedla sama KKCG.

Fond Springtide Ventures dlouhodobě směřuje většinu svých investic do Izraele, kde se primárně zaměřuje na pokročilejší startupy.

„Tuto investici považujeme za velmi perspektivní. Produkty, jež Cognni vyvíjí, jsou zaměřené na řízení a ochranu firemních dokumentů. To je něco, bez čeho se firmy v budoucnu neobejdou. Zároveň si velmi cením toho, že se nám daří pokračovat ve spolupráci s izraelskou startupovou scénou, kde jsme si za několik let vybudovali skvělé vztahy,” uvedl technologický ředitel Springtide Karel Tušek.

Cognni vznikla v roce 2019 a působí v Tel Avivu. Nabízí řešení v oblasti informační bezpečnosti s pomocí umělé inteligence. Cognni je průkopníkem v této oblasti, zaměřuje se například na dodávky kritických informačních aktiv středním a větším firmám, které je zbaví nutnosti trávit stovky hodin měsíčně klasifikací dat.

PPF, ilustrační foto

Nejbohatší Češi dál masivně bohatnou, žebříček miliardářů vede Kellnerová

V Česku je nejbohatší Renáta Kellnerová s majetkem za téměř 375 miliard. V žebříčku miliardářů časopisu Forbes je devět nováčků a vůbec poprvé mu vládne žena.

Přečíst článek

Springtide Ventures se zaměřuje na podporu společností s globálními ambicemi, jejichž služby a produkty jsou založeny na informačních technologiích nebo s nimi úzce souvisejí. Především jde o oblasti cloudu, bezpečnosti a velkých dat. Dosud fond investoval do více než deseti českých a izraelských společností.

Springtide Ventures například v roce 2016 investoval do izraelské společnosti SPOT. V roce 2020 Springtide Ventures svůj desetiprocentní podíl ve SPOT prodal. Z prodeje získal zhruba šestinásobek investovaných prostředků.

Sazka, ilustrační foto

Komárek bohatne. Sazce se daří lépe než před pandemií

Čistý zisk sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka v prvním pololetí meziročně vzrostl více než čtyřnásobně na 177,1 milionu eur (4,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme