Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

KKCG - informace o tématu

Devítiletá nadějná klavíristka a stipendistka Nadace KKFF Vivi Nguyen.

Akce Piana do škol podpoří mladé české muzikanty. Ti dostanou nové nástroje i stipendium

Stát se globální klavíristkou, hrát lidem krásnou hudbu a sdílet svou vášeň k ní to jsou sny pětice talentovaných mladých českých muzikantů. Té nejmladší je 9 let a nejstarší už dosáhl plnoletosti. Díky novému stipendijnímu programu Nadace Karel Komárek Family Foundation (KKFF), který provází další ročník akce Piana do škol, se ale sny mladých muzikantů mohou jednou i opravdu splnit. Oba tyto své projekty tento týden odstartovala nadace KKFF s prvním benefičním koncertem 20.března v prostoru Artium na pražské Bořislavce.

Přečíst článek

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Digitální umění se představuje v Praze

Vidět hudbu, slyšet barvy. Světové digitální umění se představuje v Praze

Výprava do neprobádaného světa připomínající počítačovou hru, která se neustále vytváří, plně digitální tanečník nebo trojrozměrné skulptury, které vidíte jen pomocí fotoaparátu svého mobilního telefonu. To je část děl unikátní výstavy nazvané Synesthetic Immersion, která v sídle KKCG na Bořislavce představuje díla z digitální sbírky OxCollection. Výstava vyvrcholí v průběhu Signal Festivalu v polovině října.

Přečíst článek
Digitální umělec Refik Anadol
video

Uznávaný umělec Refik Anadol oživil Dvořákovy sny. Pracovali jsme na tom rok, říká

Refik Anadol patří k nejúspěšnějším digitálním umělcům světa. Jeho díla se prodávají za miliony dolarů, vystavují je nejprestižnější muzea světa včetně newyorského MoMA, patřil k hvězdám letošního předávání hudebních cen Grammy. Nyní Anadol díky investici Karla Komárka z KKCG připravil speciální instalaci pro festival Dvořákova Praha nazvanou Dvořák Dreams. „S AI pracuji posledních sedm let a hlavní je si uvědomit, že AI nic ani nikoho nenahradí. Ale spolupráce člověka s AI změní všechno,“ říká úspěšný umělec v exkluzivním rozhovoru pro portál newstream.cz.

Přečíst článek
Hazardu se daří. Provozovateli loterií Allwyn z Komárkovy skupiny KKCG rostl zisk i tržby

Hazardu se daří. Provozovateli loterií Allwyn z Komárkovy skupiny KKCG rostl zisk i tržby

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, zvýšil ve druhém čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 35 procent na 381 milionů eur, tedy 9,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Karel Komárek

Aricoma z Komárkovy skupiny KKCG koupila pražskou vývojářskou firmu Syscom Software

Technologická skupina Aricoma patřící pod skupinu KKCG Karla Komárka koupila vývojářskou firmu Syscom Software (SSW). Ta se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstnává 80 expertů. Oznámila to Aricoma, cenu transakce ale nesdělila.

Přečíst článek
Výstava Taxidermie s objekty Milana Housera

Obrazy s kůží a kostrou. Houser na Bořislavce osvobozuje malbu

Výstava Taxidermie brněnského umělce Milana Housera přináší nové a neotřelé přístupy k abstraktní malbě. Svými obřími barevnými objekty v prostoru Foyer KKCG na pražské Bořislavce bourá zavedené stereotypy a představuje fascinaci vybranými fyzikálními vlastnostmi materiálů i autorův zájem o vesmír a sci-fi. Výstava je přístupná do 11.června. 

Přečíst článek
Vlastník skupiny KKCG Karel Komárek (vpravo) a americký senátor Joe Manchin na zahájení ostrého provozu továrny na metanol v Charlestononu v Západní Virginii.

KKCG Karla Komárka spustila miliardovou fabriku na metanol v Západní Virginii

KKCG miliardáře Karla Komárka pokračuje v expanzi na americký trh. Ve městě Charleston v Západní Virginii spustila provoz její továrna ma metanol. Ta bude důležitou surovinu dodávat na severoamerický trh.

Přečíst článek
Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Miliardář Komárek rozšiřuje impérium. Jeho Aricoma ovládla poradenskou firmu Consulting 4U

Technologická skupina Aricoma patřící pod KKCG podnikatele Karla Komárka koupila stoprocentní podíl v olomoucké firmě Consulting 4U (C4U), která se specializuje na analýzy, implementace a podporu SAP řešení. „V této oblasti je to letos už druhá dokončená akvizice Aricomy,” sdělil Michal Malysa ze společnosti Aricoma. Cenu transakce nezveřejnil.

Přečíst článek
Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku

Klíčové příběhy českého byznysu 2022: Kellnerová převzala rodinnou firmu, Komárek vyrazil dobýt svět

Příběhy nejbohatších Čechů v roce 2022 naznačují zásadní změny na českém byznysovém nebi. Po smrti Petra Kellnera růst jeho impéria zbrzďuje, naopak apetit Karla Komárka stát se skutečným globálním hráčem se projevil hned několikrát. A téměř úspěšně. Renáta Kellnerová a Karel Komárek tak jsou dalšími osobnostmi roku 2022 podle byznysového portálu newstream.cz. 

Přečíst článek
Allwyn, která patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, vstupuje na americký trh.

Americký sen. Komárkův Allwyn bude prodávat štěstí za oceánem

Nadnárodní loterijní společnost Allwyn AG, která patří do skupiny KKCG českého podnikatele Karla Komárka, vstupuje na americký trh. S kanadským penzijním fondem Ontario Teachers' Pension Plan se dohodla, že od něj převezme firmu Camelot LS Group. Finanční podmínky transakce firmy nezveřejnily.

Přečíst článek
Češi propadají hazardu, ukazují výsledky Allwynu

Češi stále víc sázejí online, ukazují výsledky Komárkova Allwynu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk (EBITDA) o 12 procent na 314,5 milionu eur (zhruba 7,7 miliardy korun). V samotné České republice se zisk zvýšil o 32 procent na 31,9 milionu eur.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme