Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek bude rozdávat štěstí Britům. Získal licenci na britskou Národní loterii

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Komárkova společnost Allwyn Entertainment bude britskou Národní loterii provozovat od roku 2024 po dobu deseti let, oznámila firma.

Reklama

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn Entertainment, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, si zajistil desetiletou licenci na provoz britské Národní loterie. Platit bude do roku 2034. Britská Komise pro hazardní hry oznámila, že Allwyn je preferovaným uchazečem. Firma uvedla, že začne okamžitě pracovat na transformaci britské Národní loterie.

Nový provozovatel nahradí společnost Camelot, která byla držitelem licence od jejího založení v roce 1994. Platnost její poslední licence skončí v roce 2024. Camelot byl jmenována náhradním uchazečem pro případ, že by se při dokončování licence se společností Allwyn objevily problémy. Firmu Camelot vlastní penzijní fond ontarijských učitelů, uvedla agentura Reuters.

Karel Komárek

Komárkova americká sázkovka míří na newyorskou burzu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn Entertainment, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, vstoupí na akciovou burzu v New Yorku prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings Corp. (CRHC). Hodnota sloučené společnosti má činit zhruba 9,3 miliardy dolarů (téměř 200 miliard korun). Oznámila to společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment.

Přečíst článek

Komise uvedla, že firma Allwyn se zavázala k investicím, které by měly přinést růst a inovace u všech produktů a kanálů národní loterie, což podle ní zvýší příspěvky na dobrou věc. V závěrečném kole komise vybírala ze čtyř zájemců.

Od svého spuštění v roce 1994 je Národní loterie jednou z největších loterií na světě. Pro 660 tisíc dobročinných projektů získala více než 45 miliard liber (1,3 bilionu korun) a vytvořila více než 6300 nových milionářů, uvedla komise. Firma Allwyn se v rámci své nabídky zavázala, že v příštím desetiletí věnuje na dobročinné účely 38 miliard liber.

Společnost Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Dříve se jmenovala Sazka Entertainment. Letos v lednu firma oznámila, že prostřednictvím spojení s firmou specializovanou na akvizice Cohn Robbins Holdings (CRHC) vstoupí na akciovou burzu v New Yorku.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům, časopis Forbes odhadl hodnotu jeho majetku na 5,3 miliardy dolarů (119,5 miliardy korun). Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly ve 212 firmách, mimo jiné v Sazka Group, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Ceny benzinu 5. března 2022

Lukáš Kovanda: Benzin zlevňuje nejrychleji za 11 let. Vláda za to může jen zčásti

Pohonné hmoty v ČR začaly prudce zlevňovat. Děje se tak poprvé od začátku války na Ukrajině. Benzín „přes noc“ zlevnil nejvýrazněji za posledních více než jedenáct let.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme