Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop

Vzhůru na burzu. WOOD SPAC One vstoupil za půl miliardy do prodejce tenisek Footshop
Jan Nosek / Creative Commons / CC BY-SA 4.0
 ČTK

Společnost WOOD SPAC One (WSO) ze skupiny Wood & Company získala podíl 48,5 procenta v on-line prodejci obuvi a oblečení Footshop. Po fúzi obou společností, která by se měla uskutečnit k 1. srpnu 2023, budou obchodovány veškeré akcie Footshopu na trhu Standard Start pražské burzy. Výše transakce byla 445 milionů korun. 

Reklama

„Footshop získává kapitál pro rozvoj strategických aktivit, expanzi kamenných obchodů a posilování značky,” uvedl zakladatel a největší vlastník Footshopu Peter Hajduček. Tento typ akvizice za účelem vstupu na burzu je prvním v Česku i regionu střední Evropy.

Footshop je evropský maloobchodní prodejce prémiové streetwearové obuvi a oblečení, který byl založen v roce 2012 v Praze Hajdučkem. Společnost prodává produkty on-line především v Evropě, její e-shop je dostupný celosvětově. Tržby za rok 2022 přesáhly miliardu korun, 70 procent z nich tvoří tržby mimo Česko.

nákupy, ilustrační foto

Retail má před sebou ještě řadu hubených měsíců. Obrat přijde asi až příští rok

Tržby v maloobchodu začnou výrazněji růst až se zvýšením reálných mezd a útlumem obav ze stoupající nezaměstnanosti, shodují se analytici. Podle některých z nich se tak však může stát až v příštím roce.

Přečíst článek

Partner pro sportovní značky

Footshop zároveň provozuje tři kamenné obchody v Praze, Budapešti a Bukurešti. Firma se stala partnerem značek jako Adidas, Nike, Converse či Vans pro distribuci jejich prémiových řad obuvi i oblečení. V roce 2021 Footshop koupil svého hlavního konkurenta v Česku společnost Queens, pod jejíž značkou nadále provozuje e-shop.

Burza cenných papírů Praha

Stále více tuzemských drobných investorů kupuje akcie na pražském parketu

Podíl českých drobných investorů držících tuzemské akcie se meziročně zvýšil o devět procentních bodů na 35 procent, což je v rozporu s celosvětovým trendem. Jejich důvěra stoupla na nejvyšší úroveň od čtvrtého čtvrtletí 2021. Vyplývá to z průzkumu obchodní a investiční platformy eToro mezi 10 tisíci retailovými investory ve 13 zemích, z toho 500 v ČR.

Přečíst článek

Pocta Virgilovi. Tenisky navržené zesnulým návrhářem z Louis Vuitton se vydražily za miliony

Sneakers sběratelé sehráli úchvatnou dražební bitvu o 200 párů tenisek, které krátce před svou smrtí stvořil módní guru Virgil Abloh. Za boty podle aukční síně Sotheby's utratili dohromady přes 25 milionů dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Firma Wood SPAC One odkoupí téměř poloviční podíl v prodejci obuvi Footshop.

První středoevropský SPAC dokončil námluvy. Na burzu pošle prodejce tenisek Footshop

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme