Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sázka na to, kdo vyhraje soud. I v Česku bude možné investovat do soudních sporů

Sázka na to, kdo vyhraje. I v Česku bude možné investovat do soudních sporů
iStock
 ČTK

Skupina Wood & Company nabídne klientům možnost investic do soudních sporů. Kapitál ve fondu, do kterého investoři peníze vloží, poskytne poškozené straně k financování nákladů soudního sporu. V případě úspěchu investor získá podíl na vymožené částce. Podle Wood & Company je to první možnost fondového investování do soudních sporů na českém trhu.

Reklama

Produkt bude určený pouze pro kvalifikované investory s minimálním vkladem jednoho milionu korun nebo 125 000 eur. Minimální investiční horizont je pět let. „Výsledky soudních sporů nejsou obvykle ovlivněny makroekonomickými trendy, a nekorelují tak s výkony tradičních aktiv nebo nemovitostí, což může přispívat ke snížení volatility portfolia,” uvedl ředitel Wood & Company Miroslav Nosál.

Investice bude spravovat podfond Alpha z fondu kvalifikovaných investorů LitFin. Ten je aktivní v investování do soudních sporů v jiných evropských zemích, mimo jiné v minulosti financoval soudní spory s firmou Google nebo s karetními asociacemi Visa a Mastercard. Fond se zaměřuje na financování skupinových sporů, v nichž už poškození pouze prokazují výši způsobené škody, což podle investiční skupiny zvyšuje šanci na získání podílu na odškodném.

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Průměrné výnosy realitních fondů kvalifikovaných investorů dosáhly loni téměř deseti procent. Nemovitostní fondy určené pro drobné střadatele, které jsou tedy regulovanější, vynesly v průměru 7,6 procenta. Vyplývá to z analýzy společnosti Freedom Financial Services.

Přečíst článek

Green Point - administrativní budova na pražském Smíchově.

Praha je drahá. Realitní fond Wood & Company vyrazil na nákupy do Varšavy

Realitní fond české investiční skupiny Wood & Company letos plánuje rozšířit své portfolio o dvě kancelářské budovy ve Varšavě. Zástupci společnosti na setkání s médii v Praze uvedli, že by mělo jít o nákup odhadem za sto milionů eur, tedy asi 2,37 miliardy korun. O které budovy jde, nespecifikovali. Sdělili, že firma se nebrání ani investicím v českém hlavním městě, Praha je ale podle nich drahá.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Firma Wood SPAC One odkoupí téměř poloviční podíl v prodejci obuvi Footshop.

První středoevropský SPAC dokončil námluvy. Na burzu pošle prodejce tenisek Footshop

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme