Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hazardu se daří. Provozovateli loterií Allwyn z Komárkovy skupiny KKCG rostl zisk i tržby

Hazardu se daří. Provozovateli loterií Allwyn z Komárkovy skupiny KKCG rostl zisk i tržby
ČTK
 ČTK

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, zvýšil ve druhém čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 35 procent na 381 milionů eur, tedy 9,2 miliardy korun.

Reklama

Firma oznámila v předběžných výsledcích, že celkové tržby ve čtvrtletí meziročně vzrostly o 115 procent na 2,05 miliardy eur, zejména díky akvizicím. V celém prvním pololetí se očištěný EBITDA meziročně zvýšil o 32 procent na 727,7 milionu eur, zatímco tržby stouply o 98 procent na 3,69 miliardy eur.

Společnost Allwyn v prvním kvartále dokončila převzetí firmy Camelot UK, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii, a rovněž akvizici firmy Camelot LS Group, která provozuje loterii v americkém státě Illinois.

Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Loterní Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, zvýšil v prvním čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28 procent na 346,7 milionu eur (8,3 miliardy korun). Firma to oznámila v předběžných výsledcích hospodaření.

Přečíst článek

Rozmach online sázek

Šéf společnosti Allwyn Robert Chvátal upozornil, že firma dosáhla ve druhém čtvrtletí růstu tržeb i bez zahrnutí akvizic, hlavně díky rozvoji digitálních aktivit. Bez zahrnutí akvizic se čtvrtletní tržby meziročně zvýšily o sedm procent na 1,02 miliardy eur.

Allwyn, který se dříve jmenoval Sazka Entertainment, provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům. Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group či v kapitálovém fondu Springtide Ventures.

MND miliardáře Komárka bude těžit ropu a plyn v Rakousku. Investuje stovky milionů

MND miliardáře Komárka bude těžit ropu a plyn v Rakousku. Investuje stovky milionů

Hodonínská těžařská a energetická společnost MND ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se bude podílet na těžbě ropy a plynu v Horních Rakousích. Dohodla se s australskou společností ADX, která vlastní potřebnou licenci, že od ní koupí podíl 30 procent na ložisku Anshof za 12 milionů eur, tedy v přepočtu 290 milionů korun. Ložisko je hodnoceno jako perspektivní, naplánované jsou průzkumné vrty, na nichž se bude MND podílet. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Přečíst článek

Karel Komárek

Aricoma z Komárkovy skupiny KKCG koupila pražskou vývojářskou firmu Syscom Software

Technologická skupina Aricoma patřící pod skupinu KKCG Karla Komárka koupila vývojářskou firmu Syscom Software (SSW). Ta se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstnává 80 expertů. Oznámila to Aricoma, cenu transakce ale nesdělila.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme