Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aricoma z Komárkovy skupiny KKCG koupila pražskou vývojářskou firmu Syscom Software

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Technologická skupina Aricoma patřící pod skupinu KKCG Karla Komárka koupila vývojářskou firmu Syscom Software (SSW). Ta se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstnává 80 expertů. Oznámila to Aricoma, cenu transakce ale nesdělila.

Reklama

Pražská společnost Syscom Software působí na trhu od roku 1994. Mezi nejvýznamnější projekty firmy patří komplexní ekonomický informační systém AVISme pro státní správu, spisová služba AVISme ESS nebo projekty v oblasti výzkumu a aplikace umělé inteligence ve zdravotnictví.

SSW doplní portfolio Aricomy v oblasti vývoje softwaru pro veřejný sektor, kterému se ve skupině věnují firmy Komix a CES EA. „Vývoj technologií pro digitalizaci státu je pro Aricomu jednou z priorit rozvoje podnikání. Akvizicí Syscom Software významně posilujeme tým expertů, který vedle technologických dovedností musí rozumět i komplexnímu legislativnímu rámci agendy digitální veřejné správy,” uvedl výkonný ředitel Aricomy Milan Sameš.

Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Loterní Allwyn miliardáře Komárka zvýšil zisk a téměř jednou tolik i tržby

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn International, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, zvýšil v prvním čtvrtletí očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28 procent na 346,7 milionu eur (8,3 miliardy korun). Firma to oznámila v předběžných výsledcích hospodaření.

Přečíst článek

Největší tuzemský poskytovatel ICT služeb

Aricoma Group je s ročním obratem přes deset miliard korun a téměř 4000 zaměstnanci největším poskytovatelem ICT služeb v Česku a na Slovensku. Součástí Aricoma Group jsou společnosti Autocont, Cleverlance, Komix, AEC, CES EA, Internet Projekt, Seavus, Stratiteq, Clearcode, Musala Soft, Sabris Consulting nebo Consulting 4U, kterou skupina koupila letos na jaře. Je součástí investiční skupiny KKCG Karla Komárka, která ve 36 zemích spravuje aktiva v hodnotě více než osm miliard eur, tedy zhruba189 miliard korun.

Vlastník skupiny KKCG Karel Komárek (vpravo) a americký senátor Joe Manchin na zahájení ostrého provozu továrny na metanol v Charlestononu v Západní Virginii.

KKCG Karla Komárka spustila miliardovou fabriku na metanol v Západní Virginii

KKCG miliardáře Karla Komárka pokračuje v expanzi na americký trh. Ve městě Charleston v Západní Virginii spustila provoz její továrna ma metanol. Ta bude důležitou surovinu dodávat na severoamerický trh.

Přečíst článek

Karel Komárek

Komárek dokončil převzetí provozovatele britské loterie Camelot

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka uzavřela akvizici společnosti Camelot, která vlastní licenci na provoz prestižní britské Národní loterie. Informovala KKCG. Majitelem Camelotu byl doposud kanadský penzijní fond Ontario Teachers' Pension Plan.

Přečíst článek

Karel Komárek

Někde je svět evidentně v pořádku. Čeští miliardáři výrazně zbohatli

O více než 70 miliard se rozšířil majetek majitele skupiny KKCG Karla Komárka. Stal se tak největším skokanem mezi tuzemskými miliardáři, vyplývá z aktulního žebříčku nejbohatších Čechů magazínu Forbes. Na první místě dál zůstávají většinoví vlastníci skupiny PPF v čele s Renátou Kellnerovou.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku

Klíčové příběhy českého byznysu 2022: Kellnerová převzala rodinnou firmu, Komárek vyrazil dobýt svět

Přečíst článek
Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme