Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americký sen. Komárkův Allwyn bude prodávat štěstí za oceánem

Allwyn, která patří do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka, vstupuje na americký trh.
ČTK

Nadnárodní loterijní společnost Allwyn AG, která patří do skupiny KKCG českého podnikatele Karla Komárka, vstupuje na americký trh. S kanadským penzijním fondem Ontario Teachers' Pension Plan se dohodla, že od něj převezme firmu Camelot LS Group. Finanční podmínky transakce firmy nezveřejnily.

Reklama

Společnost Allwyn Entertainment přitom už v listopadu uzavřela akvizici firmy Camelot UK Lotteries, která vlastní licenci na provoz prestižní britské Národní loterie. Majitelem firmy Camelot UK Lotteries byl rovněž kanadský penzijní fond.

Češi propadají hazardu, ukazují výsledky Allwynu

Češi stále víc sázejí online, ukazují výsledky Komárkova Allwynu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk (EBITDA) o 12 procent na 314,5 milionu eur (zhruba 7,7 miliardy korun). V samotné České republice se zisk zvýšil o 32 procent na 31,9 milionu eur.

Přečíst článek

Americký trh jsme vždy považovali za důležitou součást budoucího růstu společnosti Allwyn. Akvizice firmy Camelot LS Group je tím správným krokem,” řekl k převzetí společnosti generální ředitel Allwynu Robert Chvátal.

Lepší loterie

Camelot LS Group, jenž provozuje loterii v americkém státě Illinois, spolupracuje i s loterijní společností Arkansas Scholarship Lottery, kterou provozuje vláda amerického státu Arkansas. Kromě toho má technologickou součást, která podporuje loterie v Evropě a Severní Americe.

„Cílem Allwynu je vytvářet lepší loterie a pomáhat jim získávat více peněz na dobročinné účely,” dodal Chvátal. Allwyn toho chce podle něj dosáhnout zejména prostřednictvím inovací a technologií.

Karel Komárek

Někde je svět evidentně v pořádku. Čeští miliardáři výrazně zbohatli

O více než 70 miliard se rozšířil majetek majitele skupiny KKCG Karla Komárka. Stal se tak největším skokanem mezi tuzemskými miliardáři, vyplývá z aktulního žebříčku nejbohatších Čechů magazínu Forbes. Na první místě dál zůstávají většinoví vlastníci skupiny PPF v čele s Renátou Kellnerovou.

Přečíst článek

Komárek je podle žebříčku české mutace časopisu Forbes druhým nejbohatším Čechem, hodnotu jeho majetku časopis v říjnu odhadl na 190,2 miliardy korun. Americký Forbes hodnotu Komárkova majetku k dnešnímu dni odhaduje na 7,5 miliardy USD (171,1 miliardy Kč). Celosvětově tak patří Komárkovi 281. příčka mezi nejbohatšími lidmi.

Společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment, provozuje loterie v Rakousku, Česku, Řecku, na Kypru a v Itálii. Licenci na provoz britské Národní loterie má na deset let, platit začne v únoru 2024.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme