Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ferrari zvýšilo tržby i zisk, prudce stoupl zájem o jeho hybridy

Ferrari zvýšilo tržby i zisk, prudce stoupl zájem o jeho hybridy
More Cars from Berlin, Germany / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Italský výrobce luxusních sportovních vozů Ferrari ve druhém čtvrtletí zvýšil očištěný zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) o 32 procent na 589 milionů eur (12,8 miliardy korun). Automobilce ve zprávě o svém hospodaření uvedla, že jí pomohla vysoká poptávka po jejích vozech.

Reklama

Výsledek přesahuje odhad analytiků jen o jednotky milionů. Firma zároveň mírně zvýšila výhled celoročního zisku EBITDA a tržeb.

Dvě pětiny prodaných aut jsou hybridy

Čisté tržby automobilka v uplynulém čtvrtletí zvýšila o 14 procent na 1,5 miliardy eur. Odbyt aut Ferrari klesl o dvě procenta na 3392 vozů. Auta s hybridním pohonem představovala 43 procent odbytu, meziročně to znamená více než dvojnásobek.

Lamborghini Aventador Roadster

Ještě ekologičtější sporťáky. Lamborghini investuje do hybridů 42 miliard

Modely vozů Lamborghini se spalovacím motorem jsou až do konce jejich výroby vyprodané, automobilka přechází na hybridní pohon. S odvoláním na šéfa italského výrobce sportovních vozů, který spadá do koncernu Volkswagen, to napsal deník Die Welt.

Přečíst článek

Zlepšení výhledu podpořily zejména lepší výsledky v oblasti personalizace a také příznivý produktový mix, uvedl generální ředitel Benedetto Vigna. Společnost odhadla, že zisk EBITDA letos zvýší na 2,19 až 2,22 miliardy eur proti předchozí prognóze 2,13 až 2,18 miliardy eur.

Akcie automobilky odpoledne na burze v Miláně ztrácely více než jedno procento. Od začátku roku ale jejich cena vykazuje nárůst o více než 40 procent.

Prodej sportovních a luxusních aut v Česku vzrostl o víc než třetinu. Propadu maloobchodu navzdory

Prodej sportovních a luxusních aut v Česku vzrostl o více než třetinu. Propadu maloobchodu navzdory

Prodej nových sportovních a luxusních aut v Česku letos za čtyři měsíce vzrostl o 37 procent na 787 vozů. Dařilo se mu lépe než celému trhu, který ve stejném období zaznamenal zvýšení o pětinu. Sportovní a luxusní auta ale tvoří jen procento celkových prodejů nových vozů v tuzemsku, jak vyplývá z údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme