Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poptávka po sportovním luxusu neutichá, Ferrari vzrostl v prvním čtvrtletí zisk na 537 milionů eur

Ferrari Portofino
More Cars from Berlin, Germany / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Poptávka po luxusních sportovních vozech neutichá. Před čtrnácti dny se čísly o rekordních prodejích chlubilo Porsche, teď ohlásila očištěný zisk v prvním čtvrtletí 537 milionů eur (12,6 miliardy korun) značka ještě ikoničtější: Ferrari.

Reklama

Italská automobilkla oznámila, že v prvním čtvrtletí očištěný zisk před zdaněním úroky a odpisy (EBITDA) vzrostl o 27 procent na 537 milionů eur (12,6 miliardy korun). Analytici dotazovaní agenturou Reuters přitom očekávali zisk 508 milionů eur. Celkové dodávky se zvýšily o deset procent na 3567 vozů a výnosy stouply o 20 procent na 1,43 miliardy eur.

Zakázky na nový čtyřmístný vůz Ferrari Purosangue překonávají očekávání, výroba auta za 390 tisíc eur (9,3 milionu korun) jde podle plánu.

Inflace a krize? Ve Ferrari mají jiné starosti, hlásí vyprodáno už i na letošek

Další z výrobců luxusních vozů hlásí i v době mnohdy rekordní inflace a dopadů ruské invaze na Ukrajinu nárůst prodejů i ekonomických ukazatelů. Dalším z nich je Ferrari, které loni prodalo ve světě o pětinu vozů více než o rok dříve. A zakázky už mají na celý letošní rok.

Přečíst článek

Ferrari použije ve svých budoucích modelech panely od jihokorejské firmy Samsung Display.

Samsung proniká do Ferrari, v příštích modelech bude mít displeje

Italský výrobce luxusních sportovních aut Ferrari použije ve svých budoucích modelech panely od jihokorejské firmy Samsung Display. Automobilka o podpisu memoranda o porozumění informovala na svém webu.

Přečíst článek

Automobilka uvedla, že růst dodávek byl způsoben vysokou poptávkou po kabrioletu Portofino M, hybridním sportovním voze 296 GTB a modelu 812 Competizione, což je limitovaná série vlajkového modelu 812 Superfast. K růstu zisku také pomáhá personalizace modelů, kdy si klienti mohou za poplatek vybrat volitelné doplňky. To může výrazně zvýšit cenu nového vozu. Ferrari v rámci snahy o zvýšení ziskových marží povzbuzuje své zákazníky k objednání volitelné výbavy.

Společnost v březnu představila model Roma Spider a v letošním roce plánuje celkem čtyři nové modely. V roce 2025 Ferrari chystá první plně elektrický model.

Porsche 718 Cayman (ilustrační foto)

Porsche se rozjelo. Hlásí rekordní zisk i tržby, vyrobilo víc aut

Německá automobilka Porsche vykázala za loňský rok rekordní provozní zisk i tržby. Firma zvýšila dodávky aut a snížila náklady. Roční provozní zisk se automobilce zvýšil o 27,4 procenta na 6,8 miliardy eur (161,3 miliardy korun). Firma o tom informovala ve svých výsledcích hospodaření. Problémy s dodavatelským řetězcem, geopolitické napětí a rostoucí inflace stále představují pro odvětví výzvu, varoval finanční ředitel firmy Lutz Meschke.

Přečíst článek

Navzdory lepším čtvrtletním výsledkům než se čekalo ponechala automobilka beze změny svůj dosavadní výhled na celý rok. Podle toho mají letošní výnosy činit 5,7 miliardy eur a očištěný zisk na akcii se má pohybovat v rozmezí šest až 6,2 eura.

Škoda jede. Čtvrtletní zisk narostl o desítky procent

Škoda jede. Za první čtvrtletí hlásí kvůli oživení trhů nárůst zisku, tržeb i odbytu

Škodě Auto se v prvním čtvrtletí dařilo. Stouply jí provozní zisk, tržby i odbyt. Mladoboleslavské automobilce stoupl zisk na rozdíl od mateřského koncernu Volkswagen, vyplývá z výsledkové zprávy Volkswagenu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme