Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cybertruck párty. Tesla otevřela továrnu v texaském Austinu

Tesla, Cybertruck
ČTK
 ČTK

Americká automobilka Tesla otevřela v noci na dnešek v texaském Austinu druhou továrnu na území Spojených států za 1,1 miliardy dolarů (bezmála 25 miliard korun). Závod má především sportovně-užitkový Model Y, který produkuje už továrna v německém Grünheide.

Reklama

Příští rok bude ze zdejších výrobních pásů sjíždět i pick-up Cybertruck. Při slavnostním otevření to uvedl šéf Tesly Elon Musk. Továrna bude kromě automobilů vyrábět i baterie.

Tesla v Severní Americe nutně potřebovala nové výrobní linky, protože hlavní závod v Kalifornii dosáhl hranice kapacity. Zejména Cybertruck je považován za důležitý model pro americký trh, kde jsou pick-upy nejoblíbenějšími vozidly. Do segmentu s elektrickými modely se tlačí i špičkoví výrobci jako Ford a General Motors, ale také start-upy jako Rivian, připomněla agentura DPA.

Musk na akci také řekl, že Tesla bude vyvíjet futuristicky vyhlížející robotaxi. Neupřesnil ale kdy, ani neuvedl další podrobnosti.

V posledních letech šéf Tesly spíše navrhoval, že by majitelé mohli svá auta, která aktuálně nepoužívají, zpřístupnit ostatním jako autonomní taxíky. Termíny vzniku takové sítě, které uváděl, však pokaždé uplynuly bez její realizace. Asistenční software pro jízdu ve městě od Tesly se navíc stále potýká s problémy.

VinFast

Americká burza přivítá dalšího vyzyvatele Tesly. Je z Vietnamu

Tesla se dnes chystá oficiálně otevřít svoji texaskou továrnu, která je druhým závodem automobilky ve Spojených státech. Její menší rival, vietnamská VinFast, si pro svou první fabriku v USA vybrala Severní Karolínu. Ale ještě než začne stavět, chystá vstup na americkou burzu.

Přečíst článek

Opening Tesla Factory Berlin Brandenburg

Tesla otevřela u Berlína svoji první evropskou továrnu. Musk předal první vozy i s autogramem

Americká společnost Tesla v úterý oficiálně otevřela svůj nový závod na elektromobily v braniborské obci Grünheide nedaleko Berlína, je to zároveň její první továrna v Evropě. Tesla ji vybudovala na domácí půdě konkurenčního automobilového koncernu Volkswagen, s kterým soupeří v elektromobilitě. Při ceremonii, které se zúčastnili mimo jiné německý kancléř Olaf Scholz, ministr hospodářství Robert Habeck a braniborský premiér Dietmar Woidke, předal šéf Tesly Elon Musk první auta novým majitelům. Továrna chce vyrábět až 500 tisíc vozů Model Y ročně, zaměstná 12 tisíc lidí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme