Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Facebook v Austrálii zaplavily spamy z profilů celebrit

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku
Anthony Quintano / Creative Commons / CC-BY-2.0

Provozovatel americké sociální sítě Facebook v Austrálii hlásí rozsáhlé výpadky, platforma kvůli technické chybě zobrazuje náhodné vzkazy celebritám. Podle serveru britského listu Daily Mail si na to stěžují miliony uživatelů. Facebook reagoval prohlášením, že pracuje na “navrácení situace k normálu”, uvedl server CNBC.

Reklama

Někteří uživatelé uvedli, že se jim zobrazují vzkazy ze stovek cizích účtů na profilech celebrit, včetně zpěvaček Taylor Swiftové a Nicki Minaj, zpěváka Harryho Stylese, rappera Eminema a herce Joea Rogana. Podle Daily Mail se předpokládá, že výpadek je celosvětový. Vyvolal smíšené reakce - od masového zmatku a obav, že účty byly napadené, až po frustraci a pobavení.

"Je facebookový kanál někoho jiného také úplně zaneřáděný? Zobrazují se mi komentáře dalším lidem a stránkám. Časová osa je ještě nesmyslnější než obvykle,“ napsal na Twitteru jeden z uživatelů. Jiný uvedl, že vidí podrobnosti o platebním účtu PayPal uživatele, který žádá o dary pro svou nemocnou kočku.

Mark Zuckerberg

Je to mistr manipulace a vykořisťuje lidi, napsal chatbot o svém stvořiteli Zuckerbergovi

Chatovací robot americké společnosti Meta Platforms o zakladateli podniku Marku Zuckerbergovi říká, že vykořisťuje lidi. Automat reportérovi britské stanice BBC řekl, že Zuckerberg to dělá pro peníze a že je mu to jedno. Firma přispěchala s vysvětlením, že jde teprve o prototyp. Jinak je podle ní chatbot schopen bavit se téměř o čemkoliv, protože využívá umělou inteligenci.

Přečíst článek

"Uvědomujeme si, že někteří lidé mají problémy se svým facebookovým účtem. Pracujeme na tom, aby se věci co nejrychleji vrátily do normálu, a omlouváme se za případné nepříjemnosti,“ řekl CNBC mluvčí společnosti Meta.

Downdetector, služba, kde lidé mohou zaznamenávat problémy a výpadky s webovými stránkami, měla tisíce zpráv o problémech s Facebookem, přičemž 81 procent stížností se týkalo účtů, uvedl server CNBC.

Facebook, ilustrační foto

Facebook drtí konkurence TikToku. Sociální síť vydělala podstatně méně

Inflace, nižší poptávka po reklamě a také drtivá konkurence z Číny. Výsledky společnosti Meta Platforms, která provozuje Facebook či Instagram, zklamaly. Akcie padají.

Přečíst článek

„Pochybuji o tom, že se jedná o hackerský útok. S největší pravděpodobností jde o chybu Facebooku, který umožnil psát vzkazy přímo na zdi stránek celebrit a politiků i přesto, že to nastavení jejich stránek zakazuje,“ uvedl CTO společnosti Whalebone vyvíjející bezpečnostní produkty pro mobilní operátory a poskytovatele internetových služeb Robert Šefr.

Facebook je obrovský software a chyby se mu samozřejmě nevyhýbají. „V tomto případě je chyba spíš úsměvná – pokud nejste majitel takové stránky – a neohrožuje osobní data uživatelů. Přestože Facebook proti chybě pravděpodobně obratem zakročil, tak může trvat hodiny, než se vše vrátí do původního stavu, což je dáno povahou Facebooku jako globální distribuované služby,“ dodal.

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Další rána pro Facebook. Zuckerberg je stíhán v kauze Cambridge Analytica

Generální prokurátor federálního okrsku District of Columbia Karl Racine podal žalobu na šéfa technologické skupiny Meta Marka Zuckerberga, který podle něj svými rozhodnutími umožnil společnosti Cambridge Analytica získat osobní informace milionů uživatelů sociální sítě facebook a zneužít je pro účely politické reklamy. Informoval o tom list The Washingon Post, podle nějž Racine chce Zuckerberga dohnat k odpovědnosti za to, že klamal uživatele největší světové sociální sítě ohledně toho, jak chrání jejich soukromí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme