Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon chce očkované zaměstnance. Bude rozdávat auta i peníze

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon
ČTK
Stanislav Šulc

E-shop Jeffa Bezose spustí loterii, v níž budou moci jeho zaměstnanci po prokázaném očkování získat spousty cen.

Reklama

Nadnárodní korporace jdou do boje s covidem. A to poměrně zhusta. Google, Netflix, Walt Disney i další společnosti již deklarovaly, že jejich zaměstnanci, kteří chtějí zpět do kanceláří, budou muset být očkováni. Již dříve Amazon nabízel svým zaměstnancům 80 dolarů za to, že se nechají naočkovat. Nyní největší e-shop světa vyhlásil plán na podporu očkování, který jde ještě dál: spustí loterii, které se budou moci zúčastnit pouze zaměstnanci s vakcínou.

Walt Disney

Walt Disney se přidává ke Googlu. Pro návrat do kanceláří bude povinné se očkovat

Další americká společnost, tentokrát Walt Disney, podmiňuje návrat svých zaměstnanců do práce povinností nechat se naočkovat proti covidu.

Přečíst článek

„Soutěž Amazonu nabídne celkem 18 cen, jejichž celkovou hodnotu firma odhaduje na dva miliony dolarů. Půjde o dvě finanční ceny ve výši 500 tisíc dolarů, šest 100tisícových cen, pět nových automobilů a pětici voucherů na dovolenou,“ uvedl Matt Day z agentury Bloomberg.

Soutěž je určena především pro zaměstnance takzvaně v první linii, tedy zejména pro ty, kteří přímo jednají s koncovými zákazníky.

„Věříme, že očkování je nejlepší způsob, jak před chorobou covid-19 ochránit své zaměstnance i všechny ostatní. A jsme hrdí, že jsme ve svých budovách uspořádali více než tisícovku očkovacích center, abychom zaměstnancům i jejich rodinám umožnili co možná nejrychlejší očkování,“ uvedla mluvčí Amazonu Kelly Nantelová.

Amazon není první, kdo se snaží své zaměstnance nalákat k očkování tímto způsobem. Podle Bloombergu se o totéž snažily některé státy USA ale i země po celém světě včetně Hongkongu. Ostatně o něčem podobném se uvažuje také v Česku.

Andy Jassy, nový CEO Amazonu, ve funkci nahradil zakladatele společnosti Jeffa Bezose.

Nový šéf Amazonu Andy Jassy: Bezosův stín stojící nohama pevně na zemi

Andy Jassy k nejvyšší roli v Amazonu rostl řadu let jako „Bezosův stín“. Největšímu e-shopu světa navíc vymyslel nejlukrativnější byznys.

Přečíst článek

Melinda Frenchová Gatesová

Melinda Gatesová je oficiálně miliardářkou. Zatím má 6 miliard dolarů

V rámci rozvodového vyrovnání zatím dostala akcie AutoNation, Deere & Co. či Canadian National Railway.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme