Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Exmanažer Samsungu byl obviněn z krádeže technologie. Chtěl pro Čínu zkopírovat celý podnik

Společnost Samsung
ČTK
 ČTK

V Jižní Koreji zatkli bývalého manažera společnosti Samsung Electronics. Obvinili jej z toho, že ukradl technologii tohoto předního výrobce čipů a chtěl v Číně nechat vybudovat kopii závodu Samsungu.

Reklama

Jak informuje list Financial Times, pětašedesátiletý manažer byl zatčen před měsícem. Obvinění odmítá. Podle odhadu prokuratury způsobil krádeží dat společnosti Samsung Electronics ztrátu nejméně 300 miliard wonů, v přepočtu 5,2 miliardy korun. Spolu s ním bylo obviněno dalších šest lidí.

Obviněný, který byl dříve také viceprezidentem jihokorejského konkurenta SK Hynix, byl obviněn z nezákonného získání dat společnosti Samsung pro výstavbu továrny v čínském městě Si-an v letech 2018 až 2019. Nový závod chtěl zbudovat 1,5 kilometru od továrny na výrobu čipů Samsung. Záměr ztroskotal kvůli problémům s financováním.

Společnost Samsung

Samsungu klesl provozní zisk o 96 procent, firma omezí výrobu čipů

Jihokorejské společnosti Samsung Electronics klesl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 96 procent na 600 miliard wonů (9,8 miliard korun), a dostal se tak na 14leté minimum. Firma to odhaduje v předběžných výsledcích hospodaření, popad zisku vyplynul z poklesu světového trhu s polovodiči. Samsung proto oznámil, že citelně sníží výrobu čipů, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Zamezit úniku na sto procent nelze

Nejde o pouhý únik technologických dat, ale o pokus zkopírovat celý závod," uvedla prokuratura. „Pokud by se jihokorejský závod duplikoval a produkty stejné kvality se ve velkém vyráběly v Číně, způsobilo by to jihokorejskému odvětví polovodičů nenapravitelné ztráty,“ stojí v prohlášení prokuratury.

„Samsung do svých závodů přísně zamezuje vstup lidem mimo firmu, protože uspořádání továrny a jejího vybavení úzce souvisí s produktivitou a kvalitou výrobků,“ řekl bývalý státní vyšetřovatel I Tong-hwang, který se nyní jako právník ve společnost WeFocus zabývá patenty.

„Společnost však i přes své silné bezpečnostní systémy nedokáže zabránit úniku informací, pokud je vedoucí pracovník s dobrým přístupem k rozsáhlým a kvalitním informacím záměrně poskytne čínské konkurenci," dodal vyšetřovatel.

Čína varovala před používáním produktů amerického výrobce čipů Micron

Odveta za kritiku zemí G7. Čína zakázala americké čipy Micron, jsou „bezpečnostní hrozbou”

Dlouhodobější boj mezi Spojenými státy a Čínou na poli čipových technologií se posunul do další fáze. Čína zakázala nákup amerických čipů Micron. To by mohlo mít negativní vliv na obory jako telekomunikace, dopravu či finance.

Přečíst článek

hacker

Krádeže firemních dat i vydírání. Jak jim předejít, radí experti

Kyberprostor se může - dost možná nepozorovaně - proměnit v bitevní pole, na němž budete svádět bitvu o přežití vaší firmy. Nedejte se útočníkům lacino, chraňte svá data. Jak na to, radí experti ze společnosti ANECT.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Německo zřejmě upustí od prověřování čínských investic v zemi. Bojí se, že o ně přijde

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme