Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Divize Intelu, která vyvinula robotické taxi, míří na americkou burzu

Společnost Mobileye, divize Intelu, podala žádost o primární nabídku v USA
Mobileye/Intel, užito se svolením
Veronika Kudrnová
vku

Společnost Mobileye, která je divizí americké společnosti Intel a zaměřuje se na systémy samořízených aut, podala žádost o primární veřejnou nabídku akcií (IPO) ve Spojených státech. Agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje uvedla, že nabídka by mohla firmu Mobileye ohodnotit na více než 50 miliard dolarů (1,2 bilionu korun).

Reklama

Intel koupil izraelskou společnosti Mobileye za 15,3 miliardy dolarů v roce 2017. Chtěl tím konkurovat firmám Nvidia a Qualcomm ve vývoji systémů pro jízdu bez řidiče. Společnost Mobileye loni zvýšila tržby o 43 procent na 1,4 miliardy dolarů. Na celkových tržbách Intelu se divize podílela z 1,8 procenta.

Elon Musk

Muskův sen o levnějších vozech Tesla dostává trhliny. Válka na Ukrajině prodražuje výrobu baterií

K cenově dostupným autům na baterie, které vytlačí ze silnic vozy se spalovacími motory, se ve svých snahách zezelenat upíná nejen celá Evropa, ale také řada automobilek. Jejich plány může ale zhatit probíhající válka na Ukrajině. Ta totiž prodražuje vzácné kovy, které jsou důležitou surovinou pro výrobu baterií, píše Reuters.

Přečíst článek

Generální ředitel Intelu Pat Gelsinger je pod tlakem některých investorů, aby firma zvážila vyčlenění svých aktivit v oblasti výroby čipů do samostatné firmy. Intel nyní investuje miliardy do rozšíření kapacity výroby čipů ve Spojených státech a zvýšení svého podílu na trhu.

Společnost Mobileye byla založena v roce 1999 a za cíl si dala snižovat počet zranění a úmrtí při automobilových nehodách. Do konce letošního roku plánuje v Izraeli a Německu nasadit robotické vozy taxi. Ve spolupráci se svými partnery plánuje v roce 2024 ve Spojených státech nasadit samořízené elektrické kyvadlové vozy.

Pavel Švagr, šéf SSHR

Chovejte se uvážlivěji, nenavyšujte si marže, vyzval prodejce pohonných hmot šéf správy hmotných rezerv

Předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Pavel Švagr vyzval distributory a prodejce pohonných hmot, aby přistupovali ke zvyšování cen uvážlivě a nenavyšovali neobjektivně marže. Situaci kolem dodávek ropy a ropných produktů na český trh SSHR monitoruje, v tuto chvíli je situace se zásobováním v normálu, řekl Švagr po jednání Národní organizace pro společný postup ve stavu ropné nouze (NESO).

Přečíst článek

Ceny benzinu 5. března 2022

Stanislav Šulc: Správný čas na snížení spotřební daně na benzin byl ve čtvrtek. Teď už je pozdě

Vláda Petra Fialy směřuje k historické chybě, která připomíná legendární zvýšení DPH na potraviny Nečasovy a Kalouskovy vlády. Přes veškerou pomahačskou euforii, kterou se Češi snaží překlenou stres z konfliktu na Ukrajině, tady není nikdo připraven na benzin za 45, natož 50 korun. Dočasné snížení spotřební daně mělo být ohlášeno již ve čtvrtek. Nyní jsme tři dny pozadu.

Přečíst článek

Vědci objevili nový způsob produkce biopaliv

Palivo pro auta vyrobené ze slunce, vzduchu a vody? Vědci říkají, jak na to

Evropa hledá náhradu za ruský zemní plyn a ropu. Možná by mohly pomoci nové technologie – třeba palivo vyrobené fotosyntézou v továrně. A vůbec to nemusí být úplné sci-fi.

Přečíst článek

ropná plošina, ilustrační foto

Drahá ropa přitáhne investice do uhlíkového sektoru

Drahá ropa a plyn mohou vést k tomu, že se zvýší investice do fosilních zdrojů, varuje londýnský think-tank, který podporuje obnovitelné zdroje.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme