Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chytrý přístupový systém je nezbytností velkých firem

Chytrý přístupový systém je nezbytností velkých firem
PR
Komerční spolupráce

Elektronický přístupový systém je prvek, který by dnes neměl chybět v žádné velké firmě. Co si představit pod tímto pojmem, jaké výhody přináší a jak vám pomůže? Podrobnosti se dozvíte v článku níže.

Reklama

Co je to přístupový systém?

Přístupové systémy jsou ideálním řešením pro monitoring pohybu vašich zaměstnanců a také případných návštěv v celém areálu firmy. Přístupový systém můžete navíc propojit i s docházkovým systémem, a tak si vystačíte pouze s jedním programem. Využití těchto moderních technologií pomůže zefektivnit chod celé společnosti, a proto by nemělo chybět v žádné větší ani menší firmě.

Biometrický, nebo čipový přístupový systém?

Biometrické přístupové systémy jsou rychlým a spolehlivým řešením pro identifikaci osob dle jejich charakteristik, nejčastěji na základě otisku prstu. V této souvislosti sice vyvstávají otázky z hlediska bezpečnosti a ochrany osobních dat, pokud si však pečlivě vyberete a ověříte dodavatele systému, nemusíte se obávat úniku biometrických dat ani dalších soukromých informací.

Čipový přístupový systém PR

Důležitou předností biometrického přístupového systému je, že eliminuje riziko vniknutí nepověřených osob do prostor firmy. Za nevýhodu můžeme považovat případný problém s identifikací osob, který nastává například u profesí se zvýšeným rizikem narušení kůže.

Propad prodejů PC poslal Intel do největší ztráty v historii firmy

Čipový gigant v potížích. Propad prodejů PC poslal Intel do největší ztráty v historii firmy

Propad prodejů osobních počítačů ve světě poslal čipového giganta Intel do největší čtvrtletní ztráty v historii firmy založené v roce 1968. A i v tomto v aktuálním čtvrtletí očekává červená čísla, neboť trh s PC by se měl vrátit na standardní úroveň až koncem roku, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Čipové přístupové systémy jsou rovněž spolehlivým a bezpečným způsobem, se kterým budete mít svou firmu pod kontrolou. Tento systém je využíván zejména ve firmách, kde zaměstnanci pracují manuálně a často při pracovních činnostech využívají ochranných pomůcek. Zároveň u těchto povolání hrozí riziko porušení kůže, což pro čipový přístupový systém nepředstavuje problém.

Hlavní výhody přístupového systému

Výhodou a pro mnohé firmy také hlavním důvodem pro zavedení elektronického přístupového systému, je bezesporu bezpečnost. Terminál rozpozná osobu na základě čipu, otisku prstu nebo karty a povolaným osobám povolí vstup do určité části firmy. Pomocí přístupového terminálu lze individuálně vymezit každému zaměstnanci, do které části má vstup povolen a kam se naopak nedostane. To stejné platí v případě návštěv, pro které můžete zpřístupnit pouze určité místnosti nebo části firmy.

Německý kancléř Olaf Scholz na návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga

Německo se připojí k USA a jde do boje s Čínou. Přestane tam vyvážet suroviny na výrobu čipů

Olaf Scholz byl osočován z příliš vřelého vztahu s Čínou. Nyní to vypadá, že Německo svůj postoj vůči druhé největší ekonomice světa přehodnotí. Podle agentury Bloomberg ji navíc zasáhne na docela citlivém místě. Scholzův kabinet zvažuje konec vývozu surovin potřebných pro výrobu polovodičů do Číny. Výrazně by to zasáhlo výrobu čipů. Akcie německé chemičky BASF kvůli tomu padají.

Přečíst článek

Elektronický přístupový systém také umožňuje nastavit časové rozpětí, ve kterém se určité místnosti automaticky zpřístupní nebo uzavřou. Můžete tak nastavit, že od určité večerní hodiny se vaši zaměstnanci již nedostanou dovnitř a ráno jim bude přístup opět udělen.

Ulehčete si práci s docházkovým systémem

Propojení elektronického přístupového systému s docházkovým systémem vám poskytne přehled o čase, kdy zaměstnanec přišel a odešel z práce. Pomůže tak v efektivní evidenci docházky i pracovní doby zaměstnanců, která je ze zákona povinná. Export podkladů do mzdových systémů navíc umožňuje snadné a rychlé zpracování podkladů pro mzdy zaměstnanců. To přispívá ke snížení administrativní zátěže, snižuje riziko chyb a šetří čas personalistům i mzdovým účetním.

Čínská invaze na Tchaj-wan by zničila světový obchod a polovodičový průmysl, varuje britský ministr zahraničí James Cleverly

Čínská invaze na Tchaj-wan by zničila světový obchod a polovodičový průmysl, varuje britský ministr zahraničí

Spory o nezávislost Tchaj-wanu na Číně možná přijdou mnohým v Evropě vzdálené, ale případná čínská invaze by měla dalekosáhlé důsledky pro celý globální obchod a zničila by polovodičový průmysl, který se již několik let potýká s nedostatečnou výrobou čipů. Prohlásil to britský ministr zahraničí James Cleverly ve svém projevu o vztazích Británie s Pekingem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme