Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

komerční sdělení - informace o tématu

Jaké jsou výhody hliníkových oken v rodinných domech?

Výběr správných oken je klíčovým aspektem při plánování rodinného domu. Hliníková okna, která jsou často spojována primárně s komerčními budovami, si nacházejí cestu i do sektoru rodinných domů. V tomto článku se podrobněji podíváme na výhody, které činí hliníková okna vynikající volbou pro rodinné domy.

Přečíst článek

Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Přečíst článek
Robotický vysavač Dreame L20 Ultra vyhoví i těm nejnáročnějším uživatelům.

Vysávání a vytírání snadno: Srovnání robotických vysavačů s mopem od Dreame

Robotické vysavače Dreame se stávají stále oblíbenějšími pomocníky v domácnosti. V našem srovnání modelů L20 Ultra, L10s Ultra, D10s a D10 Plus prozkoumáme jejich rozdíly ve funkcích a účinnosti čištění. Zjistěte, který z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Přečíst článek
Letecký pohled na čistírnu odpadních vod.

EU chce lepší čištění a opětovné využívání městských odpadních vod

Poslanci Evropského parlamentu schválili nová pravidla Evropské unie pro odvádění, čištění a vypouštění městských odpadních vod.

Přečíst článek

Vystavení Radegast z Plzeňského Prazdroje potvrdilo převahu v soutěži P.O.P. Star 2023

Na konci března se sešli finalisté soutěže POP Star v prostorách ppm factum na slavnostním vyhlášení vítěze za rok 2023. Tento již druhý finálový event v historii soutěže si nenechala ujít většina zástupců nominovaných vystavení z českých i mezinárodních firem.

Přečíst článek
video

Jaké jsou výhody našeho členství v EU? Sledujte veřejnou debatu v Hradci Králové

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se v Hradci Králové uskuteční veřejná debata na téma 20 let ČR v EU. Akce se koná u příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie a zaměří se na hodnocení přínosů a dopadů členství pro Českou republiku a její regiony. Hosty debaty budou primátorka Hradce Monika Ladmanová, ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Pavlína Springerová a politolog Jan Prouza.

Přečíst článek

Chcete zažít budoucnost? Ukáže vám ji nové Volvo EX90 v rámci exkluzivní roadshow

Automobilka Volvo posouvá úroveň bezpečnosti na zcela novou úroveň díky inteligenci své nové vlajkové lodi.

Přečíst článek

Niedermayer: Politika potřebuje otočit kormidlem. Směrem k větší odpovědnosti

V Evropské parlamentu jde o to, aby si vás ostatní všimli. Jedině tehdy, když si vás kolegové všimnou, vás začnou brát vážně, zdůrazňuje volební lídr TOP 09, trojka koaliční kandidátky SPOLU a europoslanec Luděk Niedermayer. Voličům chce nabídnout i postoje, za něž se netleská.

Přečíst článek

Gastronomická událost roku se blíží. Co všechno budete moci ochutnat na MAKRO CZECH GASTRO FESTU 2

Jedinečné setkání špiček české gastronomie a milovníků jídla MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 otevře své dveře již tento týden. V pátek 12. dubna a v sobotu 13. dubna budou pro příchozí připraveny nejen jedinečné kuchařské show, ale také rozmanité typy ochutnávek zdarma. Ústřice, ryby, lahodné sýry, maso vlastní výroby makro či degustační porce od nejlepších českých kuchařů.

Přečíst článek
Skupina Amper vstupuje na pole elektromontáží

Casting na nový film

Hledáme komparsisty do natáčení nového filmu CZECH SCAMMERS Následuje úryvek ze scénáře; hledáme komparsisty, event. začínající herce, kteří chápou scénář a chtějí zažít svých 15 minut slávy.

Přečíst článek
Jana Černochová, ministryně obrany

CSG oceňuje úsilí ministryně Černochové zlepšit přístup firem obranného průmyslu k bankovnímu financování

Ministryně obrany Jana Černochová v posledních týdnech a měsících vyvíjí velké úsilí k tomu, aby se zlepšil vztah bankovního sektoru k obrannému průmyslu a jeho financování. Na vládní úrovni se stala klíčovou osobností, která upozorňuje na problém nedostatečných zdrojů pro financování rozvoje obranného průmyslu jako strategického odvětví pro Českou republiku a pro NATO a vtahuje do debaty i další aktéry: Ministerstvo financí ČR či banky. To je důležité v situaci, kdy některé menší firmy obranného průmyslu mohou mít problém i s banálním otevřením účtu.

Přečíst článek

Zdechovský: Migraci v EU je třeba dát nějaký řád

Máme-li prosperovat, musíme se o to snažit ve společenství států, které je nám blízké. A EU vyznává hodnoty, na něž Češi slyší. Ve svém třetím období chci říkat věci jasně. Když uvidím, že je něco blbost, servítky si brát nebudu, říká lídr KDU-ČSL a čtyřka vládního bloku SPOLU Tomáš Zdechovský.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Evropská komise uvolnila dalších 1,5 miliardy eur (38 miliard korun) z balíku finanční pomoci Ukrajině. Částka je poslední platbou z celkově šestimiliardového grantu, který má zemi čelící ruské agresi pomoci se základními výdaji státu, prohlásila předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.
Německý módní dům Hugo Boss prodá své podnikání v Rusku velkoobchodnímu partnerovi Stockmann. Dohoda ukončí působení firmy Hugo Boss v Rusku, kde podnik před více než dvěma lety pozastavil činnost, uvedla agentura Reuters. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny, Rusko ale požaduje, aby zahraniční firmy prodávaly svá aktiva v zemi se slevou nejméně 50 procent. Číst více
Energetická společnost E.ON sníží své ceny energií ⚡. Od tohoto týdne podnik zlevnil fixované tarify elektřiny a plynu, od května plošně zlevní i plyn asi 150 tisícům zákazníků se smlouvou bez závazku. Ceny klesnou o stovky korun za megawatthodinu (MWh). Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme