Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

komerční sdělení - informace o tématu

Dovolená last minute: Jak v létě 2024 najít výhodné nabídky?

Plánování dovolené může být někdy stresující, zvláště pokud se rozhodnete na poslední chvíli. Naštěstí existují možnosti, jak si užít dovolenou snů i bez dlouhého předstihu. Last minute dovolená nabízí cenově výhodné zájezdy do atraktivních destinací, které kombinují krásné pláže, bohatou kulturu a jedinečné zážitky. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou výhody last minute dovolené, jak najít ty nejlepší nabídky a které destinace jsou nejoblíbenější. Pojďme se společně podívat na to, jak si užít dovolenou na maximum s minimem starostí.

Přečíst článek

Přemýšlíte o pořízení kočky? Dobré zprávy! Ročně vás může vyjít až o polovinu levněji než pes

Přečíst článek
Zájem o elektrokola neopadá. Jak vybrat to správné?

Pravidelným zákazníkem půjčovny kol Pražské energetiky je i moderátor a dýdžej Michal Kavalčík

Začíná nám léto, doba dovolených a mnozí ji hodlají trávit aktivně, třeba na kole. Anebo na elektrokole. Kdo uvažuje o pořízení elektrokola, pro toho máme užitečné informace od Jaroslava Botka z Pražské energetiky.

Přečíst článek
Vinařská unie upozorňuje na kritický nedostatek pracovníků ve vinicích

Vinařská unie upozorňuje na kritický nedostatek pracovníků ve vinicích

Vinařská unie, která sdružuje významné vinařské producenty v České republice, zveřejnila výsledky svého nejnovějšího průzkumu. Ten odhaluje, že vinaři čelí závažným problémům se získáváním sezonních pracovníků, zejména traktoristů, potřebných pro práci ve vinicích.

Přečíst článek
Objevte luxusní designové štítky i funkční průmyslové značení

Výroba štítků v Česku: Objevte luxusní designové štítky i funkční průmyslové značení

Často působí nenápadné, ale přitom fungují jako zcela klíčové prvky mnoha výrobků. Někdy nesou klíčové technické informace, jindy jde o estetický prvek, který pozvedne celkový dojem ze značky. Přečtěte si, z jakých materiálů se technické i designové štítky vyrábí a kde všude se používají.

Přečíst článek
Buďte na dovolené v klidu: Sjednejte si před odjezdem cestovní pojištění

Buďte na dovolené v klidu: Sjednejte si před odjezdem cestovní pojištění

Plánujete letos dovolenou u moře, na horách, nebo objevování historie? Ať už se chystáte kamkoliv, nezapomeňte na jednu z nejdůležitějších věcí, které byste měli mít na paměti už pár dní před odjezdem – cestovní pojištění. Tento nenápadný, ale zásadní krok vám může ušetřit mnoho starostí a peněz v případě nepředvídatelných situací.

Přečíst článek
Petra Horová, Tribe Lead for IT Risk Solutions z České spořitelny

Kyberbezpečnost v bankovnictví – jak moderní technologie chrání naše finance?

Bankovní kyberbezpečnost je oblast, která zahrnuje ochranu citlivých finančních dat i prevenci proti sofistikovaným taktikám podvodníků. Aby banky klientům zajistily bezpečnost, musí se neustále adaptovat na nové hrozby.

Přečíst článek
Biometan jako náhrada zemního plynu?

Biometan jako náhrada zemního plynu? První projekty procházejí praktickými zkouškami

Do roku 2030 má v České republice až deset procent spotřeby zemního plynu pokrýt biometan. Palivo pocházející z obnovitelných zdrojů má výborné technické vlastnosti, naráží však na úskalí, jak jej dostat do distribuční soustavy zemního plynu. S řešením přichází LAMA ENERGY GROUP, která se chce zapojit do dodávek tohoto obnovitelného zdroje energie. Na jižní Moravě pilotně vtlačila do sítě biometan vyrobený v bioplynové stanici v Herálci, vzdálené cca 150 kilometrů.

Přečíst článek
Motorový olej: Proč a jak často jej měnit?

Nepodceňujte výměnu motorového oleje. Proč a jak často jej měnit?

Motor se bez oleje neobejde – zajišťuje mazání jednotlivých částí, snižuje tak tření a opotřebení. Zároveň motor chrání před korozí. Postupem času ale olej ztrácí své vlastnosti, proto je důležité ho pravidelně měnit.

Přečíst článek
Jak vykouzlit dokonalý svatební make-up?

Jak vykouzlit dokonalý svatební make-up? Přinášíme odbornou radu

Svatební make-up je tak trochu věda a málokterá nevěsta si s ním ví rady. Správně zvolené svatební líčení totiž vyzdvihne její přirozenou krásu, bude vypadat pěkně na denním světle i na fotografiích a odolá letnímu horku i slzám dojetí. Máme pro vás několik tipů a triků, jak docílit toho nejlepšího efektu.

Přečíst článek

Živě: Debata s vybranými novými europoslanci

ČTK Connect odvysílá v úterý 25. června dopoledne poslední z řady živě vysílaných debat, která mají vztah k Evropskému parlamentu (EP) a letošním volbám do této unijní instituce.  Pozvání přijali Nikola Bartůšek z koalice Přísaha a Motoristé, Ondřej Krutílek z koalice Spolu, Jan Farský z hnutí STAN a Ondřej Dostál z koalice STAČILO!

Přečíst článek
Vítěz ceny Reborn Design - Motmal deodorační eko puky od Václava Matyáše

Difuzér, eko puky, frisbee i hodiny. Ceny eko-designérské výzvy Reborn Design 2024 vyhlášeny

Osmnáctého června byly slavnostně uděleny ceny za ekodesign v třetím ročníku výzvy Reborn Design 2024. Tento inovativní projekt je zaměřen na podporu mladých designérů, architektů a kreativců při vytváření smysluplných produktů z druhotných surovin. Díky kreativitě účastníků získávají materiály nový život. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme