Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká spořitelna poslala desítky milionů do českého fintechu

Zakladatelé wflow.com
užito se svolením wflow.com
Veronika Kudrnová
vku

Seed Starter České spořitelny za nižší desítky milionů koupil 17procentní podíl ve startupu wflow.com, který firmám z Česka i zahraničí pomáhá s digitalizací účetnictví. Mezi jeho klienty patří i startupový jednorožec Productboard. Peníze fintech využije na další růst.

Reklama

Fintechový start-up wflow.com, který v roce 2018 založili Robert Soudný, David Groh a David Daněk, se dočkal vstupu v pořadí již druhého externího investora. Po vzdělávací společnosti Scio, která od začátku roku 2021 ve start-upu drží 8,3procentní podíl, do něj investovala i Česká spořitelna. Výměnou za 17procentní podíl do wflow.com poslala nižší desítky milionů korun. Peníze firma využije na další expanzi, včetně té zahraniční. 

V současné době působí wflow.com ve čtyřech evropských zemích. „Po Česku, Slovensku, Maďarsku a Norsku se chceme díky strategickému partnerství s Českou spořitelnou soustředit na země, kde působí její mateřská společnost Erste. Díky získané investici navíc můžeme intenzivněji vylepšovat naše služby, pomáhat automatizovat administrativní procesy napříč sektory a pomáhat firmám fungovat zeleně. Všechny naše aktivity směřují k investičnímu kolu Series A,“ uvádí Soudný.

Rok 2021 byl rokem nečekaně bujné inflace

Okamžitá výplata na ruku? Finanční startup PalmApp s tím chce uspět v Evropě

Startup PalmApp, který nabízí online aplikaci umožňující firmám možnost okamžitě dávat výplatu lidem na základě odpracovaných hodin, získal investici ve výši 27 milionů korun. Dvěma třetinami přispěl program Seed Starter České spořitelny, třetinou společnost ZenX Capital. Za to získaly blíže neurčený minoritní podíl.

Přečíst článek

Již nyní využívá služby wflow.com na 2000 klientů z řad účetních i koncových firem, jako jsou Shoptet, Productboard, Grant Thornton, BDO a další. „Ze všech startupů, do kterých jsme se Seed Starterem investičně vstoupili, je wflow.com nejvíce maturovaná firma. Již nyní má širokou základnu spokojených zákazníků, ” uvedl lídr programu Seed Starter Jiří Skopový s tím, že řešení hodlá poskytnout firemní klientele z řad malých a středních podniků nejen z Česka, ale i zahraničí.

„Díky jednoduchému technologickému řešení dochází ke zlepšení přehledu v dokladech, úspoře času i růstu efektivity práce decision makerů,“ dodal Skopový. 

jednorožec

Trendy i omyly v investování do startupů? Napoví průzkum

Mnohé mladé nadějné firmy by stěží mohly růst bez takzvaných andělských investorů. Jejich statisíce až miliony korun rozhodnou, zda se dobrý nápad jednou změní v prosperující firmu. Andělské investování je však v Česku stále na začátku a ucelená data o chování investorů chybí. Mezinárodní syndikát andělských investorů DEPO Angels, který spadá pod skupinu DEPO Ventures, proto spustil již třetí ročník průzkumu, který v tom může udělat jasno.

Přečíst článek

bezkontaktní platba

Apple posune hranice bezkontaktní platby. Z iPhonů se stanou platební terminály

Apple chystá novou službu, která z klasických iPhonů udělá platební terminály, píše Bloomberg. Prodejcům k tomu, aby mohli přijímat platby, odpadne nutnost mít speciální hardware, vystačí si s mobilem. Akcie firmy Block, fintechu miliardáře Jacka Dorseyho, který se na platební řešení specializuje, v reakci na zprávu padají.

Přečíst článek

Avast, sídlo

Poradci: Prodeje firem mají cenový vrchol za sebou

Nejen reality, i podniky se dosud prodávaly za rekordní ceny. Transakční trh táhla uvolněná měnová politika a levné úvěry. Trh s fúzemi a akvizicemi firem už ale začíná brzdit.   

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Přečíst článek

Sazbu začínající šestkou má u spořicího účtu už jen trojice bank. Bez složitých podmínek to jsou jen dvě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme