Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Okamžitá výplata na ruku? Finanční startup PalmApp s tím chce uspět v Evropě

Rok 2021 byl rokem nečekaně bujné inflace
Pixabay
Dušan Kütner
duk

Startup PalmApp, který nabízí online aplikaci umožňující firmám možnost okamžitě dávat výplatu lidem na základě odpracovaných hodin, získal investici ve výši 27 milionů korun. Dvěma třetinami přispěl program Seed Starter České spořitelny, třetinou společnost ZenX Capital. Za to získaly blíže neurčený minoritní podíl.

Reklama

Česká spořitelna hodlá nabízet výhody této aplikace firemním klientům, zároveň banka zvažuje, že by je mohla do budoucna poskytnout i svým zaměstnancům.

„Oslovilo nás řešení, jak poskytovat lidem rychlý a flexibilnější přístup k finančním prostředkům, na které mají díky odvedené práci nárok. Pokud peníze potřebují v danou chvíli, nemusí čekat na standardní výplatní termín a mohou se tím vyvarovat například nevýhodné půjčce u nefinanční instituce,“ uvedll šéf programu Seed Starter Jiří Skopový s odkazem na report poradenské firmy Ernst & Young, podle něhož nedokáže třetina domácností v České republice ze svých úspor financovat nenadálé výdaje ve výši pěti procent ročního příjmu.

veterinární klinika, ilustrační foto

Finančník a právník založili fond, bude kupovat veterinární ordinace

Fondy kvalifikovaných investorů jsou v Česku stále populárnější - a to včetně těch, co se pouštějí do alternativních investic. Nyní vzniká fond sázející na rostoucí odvětví veterinární péče.

Přečíst článek

Výplata častěji než jednou měsíčně, jak je zvykem v České republice, je běžná hned v několika zemích světa. „Naším produktem v podstatě naplňujeme základní ekonomickou poučku, že jedna koruna dnes má větší hodnotu než jedna koruna zítra. Moderní technologie umožňují přinést řešení bez komplikace pro administraci výplaty platů či mezd,“ uvedl CEO PalmApp Petr Ladžov k důvodům založení startupu.

PalmApp založili ke konci roku 2020 Ladžov, Miroslav Koudelka a Vojtěch Pihrt. Před založením PalmApp pracoval Ladžov na financovaní fotovoltaických elektráren v Chile a Rumunsku pro společnost Solek a na refinancovaní nemovitostních projektů v Česku a na Slovensku pro společnost Natland.

jednorožec

Petr Šíma: Evropu čeká zlaté desetiletí. Nikdy nebyl lepší čas na investice

Evropa má před sebou zlaté desetiletí, tedy alespoň co se technologických start-upů týče. Naznačuje to nejnovější, v pořadí sedmá zpráva společnosti Atomico o stavu evropských technologických firem. Její výsledky pro newstream.cz okomentoval partner společnosti DEPO Ventures Petr Šíma.

Přečíst článek

Ladžov je v PalmApp většinovým společníkem. Pihrt a Koudelka zároveň spoluvlastní softwarovou společnost JetSoft, která optimalizuje procesy e-shopů a dodává řešení pro obchodní a výrobní společnosti v SME segmentu.

Investice přichází v době plánů na zahraniční expanzi. Ve střednědobém horizontu hodlá PalmApp rozšířit své aktivity do Rakouska, Rumunska, Maďarska a na Slovensko. S tím pomůže skupina Erste, mateřská společnost České spořitelny, která na tamních trzích působí.

Do startupu Edhance investovali celkem 4,5 milionu andělští investoři Michal Dědek a Karel Janeček.

Dědek a Janeček dají miliony do českého vzdělávacího startupu Edhance

Šéf investiční skupiny SFG a takzvaný andělský investor Michal Dědek a miliardář Karel Janeček podpoří český vzdělávací startup Edhance. Firma vyvíjí vzdělávací platformu pro školy, ve které učitelé mohou organizovat virtuální nebo běžnou výuku a mohou žákům zadávat testy a cvičení. Dědek poskytl 1,3 milionu korun, Janeček 3,2 milionu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Martin Pleštil: Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme