Reklama

Apple chce vyrábět Macbooky i Apple Watch ve Vietnamu

Apple, ilustrační foto
Andrew / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Dodavatelé americké společnosti Apple jednají o plánu, že začnou vyrábět hodinky Apple Watch a notebooky MacBook ve Vietnamu, napsal japonský list Nikkei Asia. Čínský dodavatel společnosti Apple Luxshare Precision Industry a tchajwanská společnost Foxconn zahájili zkušební výrobu hodinek Apple Watch v severním Vietnamu, napsal Nikkei.

Reklama

Společnost Apple požádala dodavatele, aby ve Vietnamu zřídili zkušební výrobní linku pro notebooky MacBook, napsal japonský list. Dodal, že přesun hromadné výroby do země se zpomalil vlivem pandemické situace a také proto, že výroba notebooků si žádá rozsáhlejší dodavatelský řetězec.

Apple přesouvá některé oblasti výroby iPhonů z Číny na jiné trhy, například do Indie, kde na začátku tohoto roku zahájil výrobu iPhonu 13, připomíná agentura Reuters. Americká technologická společnost v Indii plánuje také montovat tablety iPad.

Indie, která je druhým největším světovým trhem s chytrými telefony, stoupá spolu se zeměmi jako Mexiko a Vietnam na významu v očích smluvních výrobců dodávajících americkým firmám. Ti chtějí svou výrobu diverzifikovat a v Číně vyrábět méně.

Apple

Bigtechy v krizi. Už i Apple propouští

Americká společnost Apple minulý týden propustila zhruba stovku smluvních náborářů. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg, která tento krok dává do souvislosti se snahou firmy omezit výdaje i nabírání zaměstnanců. Škrty podle ní ilustrují, že ve společnosti dochází k útlumu.

Přečíst článek

Apple, ilustrační foto

Lidé kvůli inflaci šetří na všem. Jen na iPhonech ne

Tržby z prodeje iPhonů dosáhly v uplynulém kvartálu 40,7 miliardy dolarů, což je přibližně o tři procenta více než ve stejném období loni. Celkově světový trh s chytrými telefony podle údajů společnosti Canalys v uplynulém čtvrtletí klesl o devět procent.

Přečíst článek

Wall Street, ilustrační foto

Wall Street ukonejšily optimistické výhledy Applu a Amazonu

Americké akcie v závěru týdne zpevnily. Přispěly k tomu optimistické výhledy firem Apple a Amazon. Indexy S&P 500 a Nasdaq zaznamenaly nejvyšší měsíční procentuální zisky od roku 2020.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme