Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

technologické firmy - informace o tématu

Sousoší symbolů burzovního obchodování - medvěda a býka - před burzou ve Frankfurtu nad Mohanem.

Trh ožil. Akcie velkých firem jdou na odbyt nejrychleji za poslední roky

Firmy a velké investiční společnosti prodávají akcie nejrychlejším tempem za poslední roky, snaží se tak využít oživení na trhu. Podle společnosti Dealogic, která sleduje aktivitu v tomto odvětví, firmy a podniky soukromého kapitálu jen od konce dubna investorům takto nabídly akcie za více než 24 miliard dolarů, v přepočtu 528 miliard korun.

Přečíst článek
video

Živě: O budoucnosti finančních služeb debatují experti na největší česko-slovenské fintech konferenci

Přečíst článek

Akcie ustály pády bank. Na burzy se vrací optimismus, těží z toho technologické giganty

Přečíst článek

Microsoftu se daří, softwarový gigant zvýšil čtvrtletní zisk i tržby

Americký softwarový gigant Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o devět procent na 18,3 miliardy dolarů (téměř 400 miliard korun). Jeho tržby stouply o sedm procent na 52,9 miliardy dolarů. Výsledky firmy překonaly očekávání analytiků.

Přečíst článek
Ericsson sed chystá propustit tisíce lidí.

Krize si vybírá svou daň, Ericsson propustí tisíce lidí

Švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson se chystá celosvětově propustit přibližně 8500 zaměstnanců, což je zhruba osm procent celkové pracovní síly. Firma, která podniká i v České republice, to podle agentury Reuters napsala v interním dopise zaměstnancům. Ericsson už v pondělí oznámil, že ve Švédsku zruší asi 1400 pracovních pozic.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Británie přitvrzuje, šéfům technologických firem hrozí vězením

Takzvaní rebelové v Konzervativní straně předložili pozměňovací návrh, který pro šéfy technologických firem jako je Facebook nebo Twitter navrhoval až dva roky vězení za neschopnost chránit děti před škodlivým obsahem. Vláda premiéra Rishiho Sunaka slíbila, že jim vyhoví.

Přečíst článek
Technologické startupy v Asii začaly propouštět, ilustrační foto.

Propouštění začalo. Technologické firmy v jihovýchodní Asii se zbavují lidí

Zpomalení růstu tržeb, strašák recese, změna chování zákazníků. Propouštění v technologických firmách doputovalo i do Asie, uvádí server CNBC.

Přečíst článek
Jack Ma, zakladatel firmy Alibaba

Jack Ma se uklidil do Japonska. Už půl roku vede nenápadný život v Tokiu

Jack Ma, zakladatel společnosti Alibaba Group a jeden z nejbohatších Číňanů, už půl roku žije v Japonsku.

Přečíst článek
Paul Melmon z Pure Storage

Paul Melmon z Pure Storage: Energetická krize mění priority při nákupu technologií, firmy šetří

Jak současné energetické výzvy mění rozhodování o nákupu technologií? A jak může globální tlak na udržitelnost přinést klíčovou konkurenční výhodu? Paul Melmon, nový šéf pražského výzkumného a vývojového centra jedné z nejrychleji rostoucích IT společností na světě, vidí na trhu velké změny. 

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple chce vyrábět Macbooky i Apple Watch ve Vietnamu

Dodavatelé americké společnosti Apple jednají o plánu, že začnou vyrábět hodinky Apple Watch a notebooky MacBook ve Vietnamu, napsal japonský list Nikkei Asia. Čínský dodavatel společnosti Apple Luxshare Precision Industry a tchajwanská společnost Foxconn zahájili zkušební výrobu hodinek Apple Watch v severním Vietnamu, napsal Nikkei.

Přečíst článek
Před Putinovým režimem prchá druhá vlna Rusů včetně až 15 tisíc milionářů.

Před Putinovým režimem prchá druhá vlna Rusů včetně až 15 tisíc milionářů

Ihned po únorovém začátku ruské invaze na Ukrajinu opustila Rusko řada umělců, novinářů a dalších, kteří se otevřeně stavěli proti režimu Vladimira Putina. V posledních týdnech se zvedá druhá vlna Rusů, kteří k odchodu kvůli svému podnikání či dětem potřebovali více času na přípravu k opuštění rodné země. A není jich málo, odhadem jich mohou být desítky tisíc, včetně až 15 tisíc milionářů, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Výsledková sezona je tu. Více než vysoké zisky budou investory zajímat signály, zda se blíží recese

Výsledková sezona je tu. Investoři se více než na zisky zaměří na signály recese

Nadchází výsledková sezona za druhé čtvrtletí a celé pololetí. Trh očekává vysoký nárůst tržeb i zisků v energetickém sektoru. Nicméně pro aktivní investory tentokrát bude daleko důležitější sledovat, jak se mění marže jednotlivých firem, zda se mění nálada spotřebitelů a jaký dopad mají válka na Ukrajině a lockdowny v Číně. To naznačí, zda se blíží recese, nebo zda se situace obrací k lepšímu. 

Přečíst článek
Eurobankovky, ilustrační foto

EU chce přilákat technologické startupy. V investicích jim chce přihrát přes bilion korun

Evropská unie chystá novou strategii pro digitální inovace, jejímž cílem je zvýšit v Evropě počet začínajících firem, takzvaných start-upů, zaměřených na hlubokou technologii, tedy na špičkové technologické inovace. Strategie má přilákat soukromé investice za 45 miliard eur (1,1 bilionu korun) a usnadnit zakladatelům udržet si kontrolu nad firmou po jejím vstupu na burzu. S odvoláním na návrh strategie to uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme