Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ahold zvýšil tržby i zisk. E-shop Bol.com na burzu zatím nepošle

Supermarket Albert
Albert

Nizozemský maloobchodní řetězec Ahold Delhaize, provozovatel supermarketů Albert, ve druhém čtvrtletí zvýšil upravený provozní zisk o 5,8 procenta na 880 milionů eur (21,5 miliardy korun), čímž překonal odhady analytiků. Firma zároveň uvedla, že kvůli nepříznivým podmínkám na finančních trzích prozatím neuvede na burzu akcie své součásti Bol.com, jak dříve avizovala.

Reklama

Analytici očekávali upravený provozní zisk 815 milionů eur. Tržby za skupinu meziročně vzrostly o 15 procent na 21,45 miliardy eur, což je zhruba v souladu s odhady, uvedla agentura Reuters.

Loď Razoni s ukrajinským obilím proplouvá Bosporskou úžinou v Instanbulu. Její náklad ale příjemce z Libanonu odmítl.

Ukrajinské obilí už je na cestě. Afrika ale bude dál hladovět

Z ukrajinských přístavů po měsících ruské blokády vyrazily první lodě s vytouženým obilím. Svět si od toho sliboval nižší tlak na rapidně rostoucí ceny potravin ve světě a pomoc pro země potýkající se s hladem. Jenže ani jedna z deseti lodí nesměřuje do Jemenu, Somálska či Etiopie a v Libanonu dokonce zásilku vytouženého obilí odmítli s tím, že přišla s pětiměsíčním zpožděním, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Skupina měla v úmyslu akcie nepotravinářské společnosti Bol.com uvést na trh ve druhé polovině letošního roku, plán se ale rozhodla zatím odložit. Až se situace na trzích zlepší, k primární veřejné nabídce akcií (IPO) podniku se vrátí.

Ahold zároveň zlepšil celoroční výhled zisku na akcii a nyní očekává růst kolem pěti procent. V květnu ještě předpovídal mírný pokles, přibližně do pěti procent. „Výsledky za první letošní pololetí managementu poskytují důvěru v to, aby mohl zvýšit výhled růstu základního zisku na akcii na rok 2022,“ uvedl podnik ve zprávě o hospodaření.

Kombajn, ilustrační foto

OSN: Ceny potravin ve světě klesly na předválečnou úroveň

Index světových cen potravin se v červenci propadl téměř o devět procent na nejnižší úroveň od ledna, než ruská blokáda přístavů na Ukrajině – hlavním vývozci potravin – zvýšila ceny potravin na rekord. Globální ceny potravin klesly nejvíce od roku 2008 poté, co se obavy ohledně dodávek obilí a rostlinných olejů zmírnily, když Ukrajina začala směřovat k obnovení vývozu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Společnost Ahold vstoupila na český trh v roce 1990. V současnosti provozuje po celé republice pod značkou Albert více než 300 hypermarketů a supermarketů. V roce 2016 se Ahold sloučil s belgickou maloobchodní společností Delhaize. Albert v Česku zaměstnává zhruba 20 tisíc lidí a patří k největším soukromým zaměstnavatelům v zemi.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

JPMorgan Chase, sídlo

Rozdílné čtvrtletní výsledky velkých amerických bank. JPMorgan Chase zvýšila zisk

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme