Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Advokátní kancelář PRK je mezi finalisty soutěže Chambers Europe Awards 2023

Advokátní kancelář PRK je mezi finalisty soutěže Chambers Europe Awards 2023
iStock
Newstream & Partner

Advokátní kancelář PRK Partners, která byla opětovně vybrána mezi pětici nejlepší právních firem v České republice, se stala finalistkou soutěže Chambers Europe Awards 2023.

Reklama

Hodnocení právních firem a jejich výběr mezi finalisty je výsledkem rozsáhlého průzkumu trhu a tisíců interview uskutečněných týmem více než 200 nezávislých analytiků ratingové agentury Chambers. Letošní vítěz bude oznámen na slavnostním večeru, který se bude konat 25. května 2023 v hotelu Principe di Savoia v Miláně v Itálii.

Jde o ocenění výjimečného postavení advokátní kanceláře v klíčových jurisdikcích v regionu. Odrážejí též úspěchy jednotlivých právních firem za posledních 12 měsíců, včetně vynikající práce, působivého strategického růstu a výtečnosti v oblasti služeb klientům. Oceňují práci národních a mezinárodních advokátních kanceláří v celém regionu na základě průzkumu prováděného pro účely hodnocení právních firem v direktoráři Chambers Europe Guide.

Chambers k oceněním uvádí: „Být hodnocen a poté i zařazen mezi finalisty Chambers Europe Awards znamená, že advokátní kancelář i její členové jsou na špici právnické profese.“

Právníci radí, jak resuscitovat narušené vztahy mezi obcemi a developery

Obce a developeři. Oba subjekty se navzájem potřebují. Když je společná vůle, mohou si být navzájem velice prospěšnými partnery. Nicméně to platí i naopak. Ne vždy jsou jejich vzájemné vztahy zrovna hladké, umí si vzájemně působit i řadu nepříjemných problémů. Jak v takovém případě jejich vztahy resuscitovat, poradí v podcastu Právo k Ranní Kávě zkušení právníci z advokátní kanceláře PRK Partners.

Přečíst článek

advokáti, ilustrační foto

Kristýna Faltýnková: Advokátova podzimní deprese ze zjišťování vůle stran soudy

Nejvyšší soud a Ústavní soud nám stále důrazněji opakují, že jakékoli ujednání stran smlouvy podléhá výkladu a základem je zjistit skutečnou vůli stran, tedy to, na čem se dohodnout chtěly, aniž bychom se nechali svazovat tím, co do smlouvy napsaly. Nejde o nijak novou myšlenku, před novým občanským zákoníkem ji prosazoval již Ústavní soud, Nejvyšší soud však spíše vycházel z toho, že nemůžeme jít do rozporu s textem smlouvy a že podstatné je to, jak tomu textu rozumí třetí strana. Nový občanský zákoník proto dal důraz na to, že pro výklad je podstatná vůle právě těch, kdo smlouvu uzavírali. To dává smysl.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme