Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Staronový Avast slaví úspěšný comeback na americkou burzu

Avast, ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Ve Spojených státech se v úterý odpoledne začalo obchodovat s akciemi firmy, která vznikla spojením antivirových společností Avast a NortonLifeLock. Nově vzniklý podnik, který se zároveň přejmenoval na Gen Digital, oznámil zahájení obchodování v pondělní tiskové zprávě.

Reklama

Akcie mají na trhu Nasdaq v New Yorku symbol GEN. Otevřely na 21,04 dolaru a kolem 17:30 SEČ přidávaly 1,5 procenta na 21,99 dolaru. Rostl ale celý trh.

„Internet v současné době používá pět miliard lidí. Digitální život je život,“ uvedl generální ředitel společnosti Gen Digital Vincent Pilette. Neplatí podle něj rozdělení na generace X, Y či Z, uživatelé jsou součástí digitální generace (Generation Digital), z čehož firma odvozuje i svůj název.

První etapa rekonstrukce InterContinentalu se chýlí ke konci.

Učebnice rekonstrukcí. První fáze opravy slavného InterContinentalu je u konce

Hotel InterContinental v době svého dokončení reprezentoval um tuzemských architektů a umělců. Rozhodnutí o jeho rekonstrukci vyvolalo bouřlivé debaty, zastánci brutalistní architektury se obávali, že přijde o autenticitu. Nyní se první fáze jeho přestavby, během níž došlo mimo jiné i na sanaci původního betonu, chýlí ke konci.

Přečíst článek

„Náš každodenní život je spojený s internetem. Na síti zadáváme bankovní pokyny, nakupujeme, učíme se, pracujeme a jsme díky ní propojeni,“ řekl Ondřej Vlček, jenž původně českou firmu Avast vedl a ve sloučeném podniku je teď prezidentem. 

„Technologický pokrok sice přinesl vymoženosti a propojení, které jsme si nedokázali představit, ale také další složitosti a nové typy hrozeb,“ dodal.

Eurobankovky, ilustrační foto

Český Creative Dock nakoupil firmy za víc než miliardu

Česká společnost Creative Dock, která se zabývá tvorbou digitálních projektů a firem na zakázku, investovala v posledním roce do akvizic více než 55 milionů eur (asi 1,35 miliardy korun).

Přečíst článek

Do portfolia společnosti Gen patří značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner. Firma produkty a služby v oblasti kybernetické bezpečnosti, ochrany soukromí a identity poskytuje více než 500 milionům uživatelů ve více než 150 zemích.

Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení a podle odborníků se řadí ke světové špičce.

VinFast

Americká burza přivítá dalšího vyzyvatele Tesly. Je z Vietnamu

Tesla se dnes chystá oficiálně otevřít svoji texaskou továrnu, která je druhým závodem automobilky ve Spojených státech. Její menší rival, vietnamská VinFast, si pro svou první fabriku v USA vybrala Severní Karolínu. Ale ještě než začne stavět, chystá vstup na americkou burzu.

Přečíst článek

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazon už není bilionová firma

Tržní hodnota americké společnosti Amazon poprvé od dubna 2020 klesla pod bilion dolarů. Akcie největšího internetového prodejce na světě klesají už týden, v úterý ztratily 5,9 procenta. Investory zklamal výhled hospodaření firmy na letošní čtvrté čtvrtletí, který firma zveřejnila minulý týden. Napsal to server CNBC.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme